Komandas aicinātas pieteikties rapida un blica čempionātam

16.11.2023

Sestdien un svētdien, 2. un 3.decembrī, Rīgas viesnīcā "Pullman Riga Old Town Hotel" (Jēkaba 24) notiks Latvijas komandu čempionāti rapidā un blicā. Cīņas paredzētas pie pieciem galdiņiem. Komandas laipni aicinātas pieteikt savus sastāvus.

Sacensības organizē un vada Latvijas Šaha federācija, bet galvenais tiesnesis būs Alberts Cimiņš (IA).

Sestdien no pulksten 12 notiks 9 kārtu rapids ar apdomas laiku 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu. Savukārt svētdien tajā pašā laikā startēs blics (3+2). Arī būs 9 kārtas, un arī FIDE reitinga aprēķins. Abas dienas reģistrācijas sāksies pulksten 10.30.

Iepriekšējos pieteikumus pieņem līdz 1.decembrim. Tie jāiesniedz elektroniski, rakstot uz e-pastu galvenajam tiesnesim Albertam Cimiņam alberts.cimins@inbox.lv.

Dalības maksa ir 150 eiro par komandu (līdz 7 spēlētājiem pieteikumā). Tās apmērs paliek nemainīgs neatkarīgi no tā, vai komanda piedalās abos turnīros vai tikai vienā.

Komandas pieteikumā mačam jābūt vismaz vienai sievietei, kā arī nedrīkst būt vairāk kā divi ārzemju spēlētāji.

Kopumā pieteikumā drīkst būt ne vairāk kā deviņi spēlētāji. Pieteikumā tiek nepārprotami norādīta spēlētāju secība, ko pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām mainīt nevar. Komandas pieteikumā sacensībām drīkst būt ne vairāk kā 3 (trīs) ārzemju spēlētāji.

Sacensībās ir paredzētas naudas balvas. Balvu fondu veido 90 procentus no komandu samaksātām dalības maksām.

Detalizēta informācija apskatāma nolikumā, bet pieteikuma veidlapa apskatāma šeit.