Tukuma čempionāta posms pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu

21.04.2023
Turnīra laureāti. Foto no facebook.com

Tukuma novada atklātā čempionāta otrais posms ātrajā šahā aizvadītajā svētdienā pulcēja ne tikai šo turnīru vēsturē lielāko dalībnieku skaitu (46), bet arī spēlētājus no trim federācijām ar Spānijas lielmeistaru Alekseju Širovu (2584) priekšgalā.

Tukuma Šaha kluba organizētajās sacensībās dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Spānijas izspēlēja Šveices sistēmas 8 kārtas ar apdomas laiku 8 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Kaut arī izteikts reitnga līderis bija Širovs, viegla pastaiga viņa šoreiz nesanāca, jo trešajā kārtā ar melnajām figūrām nācās paklupt pret jauno Artjomu Tolmačevu (1968). Nākamos piecus pretiniekus Širovs gan pieveica un noslēgumā ieguva pirmo vietu ar 7 no 8 punktiem, tačo tuvākos sekotājus viņš apsteidza tikai par puspunktu. Tie bija jau pieminētais Tolmačevs un Reinis Paikens (2017). Ar 6 punktiem ceturtais palika viesis no Lietuvas Rolands Kaļinausks (1801), bet pa 5,5 punktiem ieguva un attiecīgi nākamās vietas ieņēma Aivars Laizāns (2018), Konstantīns Gudovskis (1953), FM Vitālijs Levčenkovs (2026) un mājinieks Ģirts Kazmins (1752). Starp citu, Tukuma Sporta skolā pie rūtotajiem galdiņiem sēdās seši mūsu kaimiņvalsts Lietuvas šahisti.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, savukārt balvu saņēmēji pieejami šeit.

Nākamais posms, trešais, dalībniekus gaida jau 28.maijā.