Jaunieši vēl var pieteikties pasaules čempionātam blicā un rapidā

26.03.2023
Eiropas laukums Batumi. Foto no batumi2023.fide.com.

No 5. līdz 12.jūnijam Gruzijas pilsētā Batumi norisināsies pasaules čempionāts blicā un rapidā vecuma grupās no U-8 līdz U-18. Kaut arī pašas sacensības plānotas vasaras sākumā, organizatoru noteiktais pieteikšanās beigu termiņš ir 5.aprīlis.

Organizatori dalībniekiem apsolījuši brīnišķīgus spēles un atpūtas apstākļus viesnīcas "Euphoria Hotel" kompleksā, 120 balvas, ekskursijas un dažādas aktivitātes. Šī vieta šahistiem ir labi zināma, jo 2018. gadā tur notika pasaules šaha olimpiāde, savukārt pērn tā uzņēma pasaules kadetu čempionātu klasiskajā šahā vecuma grupā no U-8 līdz U-12.

Reģistrācijas maksa ir 100 eiro katram spēlētājam un pavadošai personai plus Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) dalības maksa 70 eiro apmērā, kuru gan maksā tikai spēlētāji.

Ņemot vērā to, ka reģistrēties dalībai iespējams tikai ar nacionālo federāciju starpniecību, Latvijas Šaha federācija aicina visus šahistus, kuri plāno piedalīties šajā čempionātā, kā arī viņu pavadošās personas, aizpildīt organizatoru piedāvāto reģistrācijas formu un iesniegt to Latvijas Šaha federācijai uz e-pastu info@sahafederacija.lv līdz 1. aprīlim.

Detalizēta informācija par čempionātu ir tā oficiālajā tīmekļa vietnē batumi2023.fide.com.