Ar Laizāna uzvaru noslēdzies sešu posmu Tukuma novada atklātais čempionāts

13.11.2022
Tukuma novada atklātā čempionāta kopvērtējuma laureāti.

Svētdien Tukumā aizvadīts pēdējais, sestais, Tukuma novada atklātā čempionāta posms, kura noslēgumā noskaidroti arī kopvērtējuma laureāti, ņemot vērā labākos četrus no sešiem turnīriem.

Pēdējais sezonas posms pulcēja 17 dalībniekus. Tika aizvadītas Šveices sistēmas 8 kārtas ar apdomas laiku 8 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu ar FIDE rapida reitinga aprēķinu. Ar 6,5 punktiem par uzvarētāju kļuva Uldis Melderis (1784), par puspunktu apsteidzot Jāni Visocki (1831) un Ģirtu Kazminu (1826). Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Kopvērtējumā par čempionu kļuva Aivars Laizāns (1995). Otrā vieta tika Uldim Stirnam (1949), kuram arī labākā Tukuma novada pārstāvja balva. Trešās vietas kausu izcīnīja Alberts Cimiņš (2024).

Dāmu vērtējumā labākā bija Poļina Ni (1717), junioru – Reinis Paikens (1893), senioru S50 – Uldis Melderis (1784), bet senioru S65 – Mārtiņš Liepiņš (1730).

Pēdējā posma un kopvērtējuma balvu fonds bija 230 eiro, laureātiem bez kausiem pienācās arī medaļas un diplomi.

Tukuma Šaha kluba priekšsēdētājs Māris Zvaunis atklāja, ka šogad čempionāts bijis arī starptautisks, jo atsevišķos posmos startēja Lietuvas, Ukrainas un Igaunijas pārstāvji. Interesenti arī nākamgad va rēķināties ar šādu pat turnīru, kurā trīs posmi notiek pavasarī un trīs rudenī.

Taču šogad šahs Tukumā vēl nebeidzas, jo 18.decembrī notiks jau piektais meistarkandidātu Harija Skujas un Ojāra Veihmaņa piemiņas turnīrs. Dalībnieki aicināti pieteikties! Nolikums apskatāms šeit.