Latgales jauno šaha amatieru čempionāts pulcē 60 jaunos censoņus

05.10.2019
Laureātes vecākajā grupā meitenēm. Foto - Anatolijs Jasinskis

Sesto gadu pēc kārtas Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs" notika Latgales jauno šaha amatieru čempionāts. Šogad izņemot mājiniekus uz Rēzekni atbrauca dalībnieki no Daugavpils, Jēkabpils, Maltas un Tilžas. Trijās vecuma grupās pie rūtainiem galdiņiem sēžās 60 jaunie censoņi.

Vecākajā grupā meiteņu vērtējumā labākā bija Anna Kazmerika (1612) ar absolūtu rezultātu – 7 punkti septiņās spēlēs. Vicečempiones gods Jekaterinai Smirnovai (1431) , viņai 5,5 punkti (abas no Rēzeknes). Par punktu mazāk jēkabpilietei Liānai Stulpiņai (1312), viņai bronzas godalga. Zēnu vērtējumā čempiona titulu izcīnīja Edvards Štekels no Maltas ar 4,5 punktiem. Sudrabs Raineram Grandānam, kura kontā 2,5 punkti. Trešajā pozīcijā Arvis Ruhmans, viņa aktīvā 2 punkti (abi no Jēkabpils).

Vidējā grupā vecumā līdz 14 gadiem sacentās 24 dalībnieki. Zelta medaļu ar 6 punktiem izcīnīja Lauris Lazovskis. Otrajā vietā Dāvids Vanags, viņām 5 punkti (abi no Rēzeknes). Trešajā vietā ar 5 punktiem jēkabpilietis Ralfs Rinkevičs, kurš atpalika pēc papildus kritērija. Čempiones tituls ar 5,5 punktiem Evelīnai Stikānei no Jēkabpils. Sudrabs rēzeknietei Žanetei Klušai (4,5 punkti). Bronzas medaļa maltietei Kristīnei Gruznovai (tik pat punktu, bet sliktāks papildus radītājs).

Jaunākajā grupā vecumā līdz 10 gadiem cīnījās 28 dalībnieki. Labākais rezultāts Tilžas pārstāvim Martijam Krakopam (6,5 punkti). Par vicečempionu ar 5,5 punktiem kļuva Rainers Lapiņš. Bronzas godalga Arturam Maksimovam, viņam 5 punkti (abi no Jēkabpils). Meiteņu vērtējumā čempiones tituls 7-gadīgajai "Daugava Chess" pārstāvei Milānai Gaiļevskai ar 5,5 punktiem. Sudrabs Alisei Laimiņai (4,5 punkti). Trešajā vietā ar 4 punktiem Ruta Midega (abas no Jēkabpils).

Vērtīgas balvas saņēma arī 4.vietu ieguvēji visās vecuma grupās gan zēnu, gan meiteņu vērtējumā.

Galvenais tiesnesis NA Aleksandrs Vasiļkovs

Laureāti vecākajā grupā zēniem. Foto - Anatolijs Jasinskis
Laureātes vidējā grupā meitenēm. Foto - Anatolijs Jasinskis
Laureāti vidējā grupā zēniem. Foto - Anatolijs Jasinskis
Laureāti jaunākajā grupā zēniem. Foto - Anatolijs Jasinskis
Laureātes jaunākajā grupā meitenēm. Foto - Anatolijs Jasinskis