Širova kausa izcīņā uzvar Rīgas Šaha skola un Aļona Tolmačeva

20.04.2024
Rīgas Šaha skolas pirmā komanda. Foto no facebook.com

Piektdien Vecrīgas viesnīcā "Pullman Riga Old Town" noslēdzās lielmeistara Alekseja Širova 7.kausa izcīņa. Tas bija individuāls turnīrs ar komandu ieskaiti zēniem un meitenēm vecumā līdz 12 gadiem.

Trīs dienas ilgušās sacensības pulcēja 36 jaunos censoņus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Ukrainas. Dalībniekiem bija jāaizvada 7 klasiskās laika kontroles (30+30) kārtas, vienas komandas pārstāvjiem savā starpā netiekoties.

Jau no paša starta neapturama bija galvenā reitingfavorīte Aļona Tolmačeva (1709, RŠS-1), kura turnīra pabeidza, uzvarot visus savus pretiniekus. Noslēgumā viņas pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem sasniedza divus punktus, kas ir daudz septiņu kārtu turnīra. Pa 5 punktiem vietu secībā ieguva Keitija Lazdiņa (1462, Vidzeme), Ernests Vilšķērsts (1485, RŠS-1) un igaunis Marts Matiass Alas (1674, Tartu/МК Areng). Nākamie septiņi sekotāji izcīnīja pa 4,5 punktiem.

Komandu vērtējumā, kurā skaitīja trīs labākos zēnus un vienu meiteni, Rīgas Šaha skolas pirmā vienība RŠS-1 izcīnīja visai pārliecinošu uzvaru ar 21 punktu. Par otro bija visa sīva cīņa. "Tartu/МК Areng" kontā 16,5 punkti, "Mifan Chess" – 16, Vidzeme – 15,5, un RŠS-2 – 15. Kā redzams, katru vienību šķīra tikai puspunkts.

RŠS-1 spēlēja un zelta medaļa ieguva Aļona Tolmačeva (1709), Ernests Vilšķērsts (1485), Vladislavs Grigorenko (1473), Ernests Strekalovs (1510) un Marks Nazarovs (1439).

Visi rezultāti, dalībnieki, komandas un ieņemtās vietas apskatāmi chess-results.com.

Jaunajiem spēlētājiem šis turnīrs bija vērtīgs arī ar to, ka starplaikos Širovs demonstrēja savu partiju kombinācijas un partiju izšķirošos momentus.

Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com