Par "Cerību kausa 2024" pusfināla uzvarētāju kļūst komanda "Dream Team"

28.03.2024
1.vietas ieguvēji – komanda Dream Team. Foto no sahaskola.lv.

23. un 24.martā norisinājās tradicionālā bērnu un jauniešu komandu turnīra "Cerību kauss 2024" pusfināls, kas šogad notika jau 51. reizi. Sacensības aizritēja plašajās Transporta un sakaru institūta (TSI) telpās, kur varēja piedalīties rekordliels 58 (!) pusfināla komandu skaits, kopā vairāk kā 200 dalībnieku.

TSI jau vairāku gadu garumā atbalsta Latvijas šaha turnīrus, kas īpaši svarīgi ir jauno šahistu sacensību organizēšanā. Arī pagājušajā gadā TSI savās telpās uzņēma tradīcijām bagātā bērnu un jauniešu komandu turnīra "Cerību kauss" pusfinālu un finālu.

Par pusfināla uzvarētājiem ar 30 punktiem kļuva Rīgas Šaha skolas audzēkņu komanda Dream Team jeb Sapņu komanda (treneres Larisa Gordijeviča un Anastasija Parhomenko). Komandas dalībnieki (galdiņu secībā) – Nikolajs Platonovs, Oļegs Kaļiņins, Kirils Iļjins, Varvara Gavrilova.

2. vietā komandu vērtējumā ar 27,5 punktiem  – Rīgas Šaha skolas audzēkņu komanda ThinkB4UMove (treneris Edgars Ungurs). Komandā spēlēja (galdiņu secībā) – Jaroslavs Orlovskis, Patriks Ivulāns, Jānis Marks Dābols, Nora Grāvele.

Sacensībās šaha cīņas bija spraigas un spēkošanās sīksta, par ko liecina fakts, ka pēc 9 spēļu kārtām 3 komandām (Cukurtornis, Kaissa-3, Chess Girls) bija vienāds punktu skaits – 22,5 punkti un, lai noskaidrotu 3. vietas ieguvēju komandu vērtējumā, bija nepieciešams ņemt talkā papildrādītājus.

Kā rezultātā 3. vietu komandu vērtējumā ieguva AB Šahs komanda Cukurtornis (treneris Atis Bētiņš). Komandas spēlētāji (galdiņu secībā) – Gusts Vītums Jaunzems, Emīls Slubovskis, Regnārs Kirstuks, Hanna Bankovska.

Plašāk par sacensībām lasāms un skatāms Rīgas Šaha skolas mājaslapā sahaskola.lv.

2.vietas ieguvēji – komanda ThinkB4UMove. Foto no sahaskola.lv.
3.vietas ieguvēji – komanda AB Šahs. Foto no sahaskola.lv.