100 dalībnieku konkurencē Garkalnes turnīrā uzvar Artjoms Tolmačevs

20.02.2024

Svētdien, 18.februārī, kultūras centrā "Berģi" pulcējās precīzi 100 dažāda vecuma šahisti no vairākām Latvijas pilsētām, lai savā starpā noskaidrotu Garkalnes pagasta šaha čempionāta 1. posma uzvarētāju.

Tik sīvā konkurencē intriga par uzvarētāja vārdu saglabājās līdz pašām turnīra beigām. Pirms pēdējās kārtas vadībā ar puspunkta pārsvaru pret tuvākiem sekotājiem bija Kristaps Kretainis (NM, 2065) un Artjoms Tolmačevs (MK, 2037). Piektajā kārtā savā starpā cīnoties neizšķirti, čempiona titula liktenis vairs bija atkarīgs tikai spēļu rezultāta pret tuvākajiem sekotājiem.

Pēdējā kārtā Kristaps Kretainis cīnījās neizšķirti ar turnīra reitinga favorīti Mariju Kuzņecovu (WCM, 2105), vēlāk izrādoties, ka šis rezultāts liedza Kristapam uzvarēt kopvērtējumā, bet Marijai – dāmu vērtējumā. Artjoms Tolmačevs, pēdējā kārtā uzvarot iepriekšējā Garkalnes šaha čempionāta uzvarētāju Konstantīnu Gudovski, kļuva par 2024. gada pirmā posma čempionu.  Kristaps Kretainis palika otrajā vietā kopvērtējumā, savukārt labāko trijnieku vīriešiem noslēdza vecmeistars Jānis Visockis (NM, 1871).

Dāmu vērtējumā, ar četrām uzvarām pēc kārtas, tai skaitā arī tik svarīgajā pēdējā kārtā, labāko rezultātu uzrādīja Lauma Mieriņa (1605) no Baldones. Zīmīgi, ka Laumai ir arī viens no lielākajiem reitinga pieaugumiem turnīrā (+74,4 punkti), lielāks tikai Luksemburgu pārstāvošajam Ernestam Pinto (+90 punkti). Sudraba medaļa par labāko rezultātu dāmām saņēma Marija Kuzņecova, savukārt trešā palika Melānija Luīze Jansone (1840).

Par labāko rezultātu jauniešu vērtējumā tika apbalvots Kristaps Ozoliņš (1618), balvu par labāko rezultātu starp senioriem saņēma Sergejs Ivanovskis (1582), bet par labāko Ropažu novada pārstāvi kļuva Ansis Kantāns (1539).

Visi rezultāti pieejami vietnē chess-results.com.

Organizatori ir pateicīgi dalībniekiem par tik lielu atsaucību un aicina visus uz Garkalnes šaha čempionāta otro posmu, kurš notiks 7. aprīlī.

Toms Kalniņš