Kuldīgā pirmie turnīri šaha kluba jaunajās telpās

28.12.2023
Centrā – Grandberga un Vilerta piemiņas turnīra uzvarētājs FM Āris Ozoliņš.

Otrdien un trešdien Kuldīgā aizvadīti pirmie turnīri jaunās un pastāvīgās Kuldīgas novada Sporta skolas šaha kluba telpās vieglatlētikas manēžas ēkā, Dzirnavu ielā 13.

Šaha klubs ilgus gadus atradās Liepājas ielā 14, taču ēkai bija vajadzīgs pamatīgs remonts un tagad tā ir kļuvusi par daudzfunkcionālu sociālo pakalpojumu atbalsta centru. Klubam tika ieradīta pagaidu vieta Kuldīgas vieglatlētikas manēžas 2.stāva gaitenī, kas šaha spēlēšanai nebija visai piemērota. Traucēja gan trokšņi, gan arī gaisa temperatūra ziemā varēja būtu augstāka.

Nu dzīve gaitenī ir beigusies uz Šaha klubs ir pārvācies uz savām pastāvīgajām telpām turpat manēžas 1.stājā, ar oficiālo adresi Dzirnavu ielā 13, Kuldīga. Šaha spēlēšanai tur ir viss, kas vajadzīgs – gaišs, plašs un kluss.

Pirmās oficiālās sacensības, kas tur notika, bija tradicionālais Alberta Grandberga un Jāņa Vilerta piemiņas turnīrs, kas paralēli bija arī  Kuldīgas novada čempionāts.

Pie galdiņiem sēdās 42 dalībnieki, arī viesi no Rīgas, Liepājas, Ventspils, Cēsīm, Bauskas, Tukuma un citām vietām. Spēlētājiem bija jāaizvada 8 rapida kārtas ar apdomas laiku 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Par vēsturisko čempionu kļuva liepājnieks FM Āris Ozoliņš (2033), kurš ieguva 6,5 punktus no 8. Viņam piecas uzvaras un trīs neizšķirti. Ar 6 punktiem attiecīgi otro un trešo vietu ieguva Uldis Melderis (1854) un Andrejs Ivanišvili (2106), bet ar 5,5 labāko sešiniekā spēja iekļūt Aivars Laizāns (2071), Jānis Isakovs (1734) un Vitālijs Daškevičs (1897).

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Tā kā tas bija arī Kuldīgas novada čempionāts, tika sumināta tā laureāti. Vīriešiem pirmās trīs vietas ieņēma Klāvs Zītars (1752), Valts Vaivads (1599) un Arturs Feldmanis (1731), bet dāmām labākās bija Līva Vaivade (1557), Ance Reiha (1554) un Nellija Jēkabsone (1356).

Savukārt trešdien telpas izmēģināja jaunā paaudze, jo notika Kuldīgas NSS Ziemassvētku turnīrs jauniešiem trijās grupās, kurā kopumā startēja 74 dalībnieki, arī ar visai plašu ģeogrāfiju. Rezultāti atrodami šeit.

Centrā – Grandberga un Vilerta piemiņas turnīra 2.vietas ieguvējs Uldis Melderis.
Centrā – Grandberga un Vilerta piemiņas turnīra 3.vietas ieguvējs Andrejs Ivanišvili
Labākā dāmu vērtējuma bija Līva Vaivade (centrā).
Kuldīdznieks, treneris un tiesnesis Viktors Šteinbergs savā karjerā atceras jau piecas Kuldīgas šaha kluba pārvākšanās.