RŠF "Open" septītais posms pulcē četru valstu pārstāvjus

14.11.2023
Turnīra laureāti.

Svētdien, 12.novembrī, noslēdzās Rīgas Šaha federācijas "Open" turnīru septītais posms spēlētājiem ar reitingu līdz 1800. Salīdzinot ar iepriekšējiem posmiem, šis bija ar vislielāko starptautisko pieskaņu, jo bez mūsējiem piedalījās arī šahisti no Azerbaidžānas, Igaunijas un Polijas.

No piektdienas līdz svētdienai 30 spēlētāji aizvadīja 7 klasiskās kontroles partijas ar apdomas laiku 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Pirms pēdējās kārtas visus sekotājus par punktu apsteidza rīdzinieks Valērijs Rižihs (1578), kuram bija trešais labākais starta reitings. Lai droši kļūtu par turnīra uzvarētāju, viņam pēdējā kārtā pietika ar neizšķirtu cīņā ar galveno reitingfavorītu Maksimu Otrohovu (1635). Šāds scenārijs nerealizējās, Otrohovs uzvarēja, kā rezultātā viņiem abiem un vēl Jaroslavam Orlovskim (1437) finišā bija pa 5,5 punktiem. Papildrādītājs labvēlīgs tomēr bija Rižiham, kuram pirmā vieta, Otrohovs palika otrais, bet Orlovskis noslēdza labāko trijnieku.

Aiz viņiem sekoja Jānis Mihaels Matisons (1561) un Dmitrijs Lisovskis (1623) ar 5 punktiem, kā arī Daniels Beniosevs (1541), Aleksandrs Afanasjevs (1485) un Roberts Rezņiks (1526) ar 4,5.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet balvu saņēmēji šeit.

Šogad atlicis vairs tikai viens, astotais, šīs sērijas posms. Tas notiks 15.decembrī. Pieteikties var jebkuras sporta klases šahists ar klasiskā šaha reitingu līdz 1800. Ja dalībniekam nav iespējas piedalīties kādā no kārtām ir iespējas pieprasīt neizšķirtu bez spēles līdz pat 5. kārtai ieskaitot, laicīgi piesakot tiesnesim. Dalības maksa posmam ir 25 eiro.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.