"Pullman Junior Teams" komandu čempionātā piedalās 24 komandas

24.10.2023
Foto: Reinis Riekstiņš

24 komandas no dažādām Latvijas vietām 21.oktobrī ieradās Rīgā, lai sacenstos par stiprākās komandas godu. Šahistu komandas spēlēja četru spēlētāju sastāvā plecu pie pleca ar iespēju ņemt līdzi rezervistu, kurš aizvieto nogurušāko šahistu. Līdz ar to kopējais dalībnieku skaits turnīrā bija 106 bērni un jaunieši vecumā līdz 16 gadiem.

Tradicionāli šahs ir individuālais sporta veids, tomēr tieši komandu sacīkstes izraisa lielu interesi gan dalībnieku, gan skatītāju vidū. Labākie Latvijas šahisti sadalījās komandās un čempionātu izspēlēja 9 kārtās ar laika kontroli 10+5.

Par čempioniem kļuva komanda "Only e4" (Marts Francs, Arsenijs Savičevs, Marija Kuzņecova, Sofija Vasiljeva), uzvarot visus 9 mačus! Izšķirošais mačs bija ar 2.vietas ieguvējiem, komandu "Tītara cepetis" (Reinis Paikens, Reinis Valdats, Maksims Otrohovs, Renārs Muzis), kurš beidzās ar rezultātu 2,5:1,5 par labu čempioniem. Pārējos mačus čempionvienība "Only e4" uzvarēja ļoti pārliecinoši. 3.vietu izcīnīja Rīgas šaha federācijas komanda "RŠF Juniors".

Tika noskaidrotas ne tikai labākās komandas, bet arī labākie spēlētāji pie galdiņiem. Pie pirmā galdiņa labākais čempionātā bija Reinis Paikens (Tītara cepetis) ar 8,5 no 9, pie otrā galdiņa Arsenijs Savičevs ("Only e4") ar 9 no 9 (jā, uzvarēja visas partijas), pie trešā galdiņa Marija Kuzņecova ("Only e4") 8,5 no 9, pie ceturtā galdiņa labākā bija Sofija Vasiljeva ("Only e4") ar 8 no 9. Labākais rezervists bija Dāvids Pivovarovs ("Dream Team") ar 5,5 no 8.

Čempionāts tika rīkots ar mērķi palīdzēt jaunajiem šahistiem gūt pieredzi, spēlējot komandu sacīkstēs. Organizatori pateicas atbalstītājiem: viesnīcai "Pullman", "Brain Games" rotaļlietām, "Cinamon" kino, Sofi fondam, kurš palīdzēja nokļūt Rīgā un piedalīties vairākām Latvijas reģionu komandām, OK būvmateriāliem un "Ze Donats" virtuļiem. Tāpat organizatori pateicas visiem treneriem, dalībniekiem un viņu uzticamajiem menedžeriem – vecākiem!

Rezultāti: chess-results.com.

Andris Tihomirovs