Milānai Gaiļevskais 20.vieta Eiropas Savienības čempionātā

26.08.2023

Čehijas kūrostpilsētā Kouti nad Desnou aizvadīts Eiropas Savienības (ES) čempionāts klasiskajā šahā jauniešiem vecuma grupās no U-8 līdz U-14. Mūsu valsti šoreiz pārstāvēja viena sportiste, vienpadsmit gadus jaunā Milāna Gaiļevska (1245) no Daugavpils.

Milāna Gaiļevska (1245) startēja U-12 vecuma grupā ar vēl 30 zēniem un meitenēm no kopumā desmit federācijām. Pēc 7 nospēlētām kārtām viņa bija pakāpusies uz 10.vietu lielajā vērtējumā un otro vietu meitenēm. Tomēr lielajā karstumā 9 kārtu maratonu neizdevās pabeigt uz pozitīvas nots, jo pēdējās divās partijās nācās piekāpties. Rezultātā 4 punkti no 9 iespējamajiem un 20.vieta. Meiteņu vērtējumā viņa palika septītā no 13.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Tomēr turnīrs viņai jāatzīst par sekmīgu, jo ir iegūta ne tikai vērtīga pieredze, bet arī labs (plus 96) reitinga pieaugums. Jāņem vērā, ka visi viņas pretinieki bija ar lielāku reitingu un pārsvārā šajā grupā spēlēlēja gadu vecāki dalībnieki.

Atgādināsim, ka šogad Murekā (Austrija) citā ES čempionātā Arsēnijs Derbeņevs (1596) U-14 grupā deviņās kārtās viņš ieguva 7 punktus un izcīnīja bronzas medaļu.

Šis ir jau trešais gads pēc kārtas, kad Latvijas pārstāvji izcīna medaļas ES čempionātos. Pērn U-10 vērtējumā trešais palika Daniels Beniosevs, bet 2021.gadā par čempioni kļuva Naomi Maklakova.