Festivālā "Rudaga-Kaissa" cīnījās vairāk nekā 200 dalībnieki no piecām valstīm

07.08.2023
Foto: Marks Livšics

Jūrmalā veiksmīgi noslēdzies starptautiskais bērnu un jauniešu šaha festivāls "Rudaga-Kaissa 2023", kas ir visvairāk apmeklētais bērnu un jauniešu šaha notikums Latvijā, saņemot Jūrmalas domes, Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) un Latvijas šaha federācijas atbalstu un pulcējot dalībniekus no piecām dažādām valstīm.

"Jau otro gadu šaha festivāls "Rudaga-Kaissa 2023" dalībnieki cīnījās par Tavex.lv dāvāto investīciju zeltu. Nedēļas laikā šeit notika deviņi šaha turnīri un trīs simultāna spēles – piedalījās vairāk nekā 200 jauno spēlētāju, daļai no viņiem šie bija pirmie turnīri šahā. Piemēram, jaunākās grupas dalībniekiem bija tikai pieci gadi, un viņus kronējām par Mini chess prince Rudaga - Kaissa 2023 & Mini – princess Rudaga - Kaissa 2023! Priecājamies par dalībnieku atsaucību un atbalstītāju, piemēram, FIDE pārstāves Anastasijas Sorokinas labajiem vārdiem, kas noderēs turpmākajā darbā, lai atkal drīz jaunie šahisti tiktos vērienīgajā šahā festivālā," saka Starptautiskā bērnu un jauniešu šaha festivāla "Rudaga-Kaissa 2023" direktore Inesa Testeļeca.

Dalībniekus apsveica arī Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lediņš, kurš dalībniekiem novēlēja uzvaras, bet turnīram attīstību nākotnē.
FIDE "Commission for Women's Chess" dāvāja balvu – fotogrāfiju ar spēlētāju autogrāfiem no Pasaules čempionāta šahā sievietēm – labākajai spēlētājai, ko saņēma  (Latvija).

Klasiskā šaha un ātrā šaha (rapida) turnīrā uzvarēja jūrmalnieks Iļja Kuprijans Testeļecs.
Zeltu ieguva:
Klasiskajā turnīrā meitenēm (B, C) Jevgēņija Siņicina / Sofija Teremranova.
Klasiskajā turnīrā zēniem (B,C) – Iļja Kuprijans Testeļecs/ Daniels Cimbers.
Rapida uzvarētāji – Milana Gailevska, Iļja Kuprijans Testeļecs

Simultānspēles seansu bērni aizvadīja ar šaha lielmeistariem Alekseju Širovu, Ņikitu Meškovu un pirmo reizi arī ar sieviešu FIDE meistari Agnesu Ter-Avetisjanu.

Turnīrus tiesāja Agnesa Ter-Avetisjana, Diāna Matisone un Toms Kalniņš.

Līdzās turnīriem notika arī meistarklases un lekcijas, kuru šī gada tēma bija – psiholoģija šahā, un savā pieredzē dalījās Pasaules Šaha olimpiādes, pasaules un Eiropas čempionātu dalībniece, Latvijas čempione šahā Elizabete Limanovska.

Šaha festivālam "Rudaga-Kaissa 2023" ir jau pieci gadi, un šoreiz to bagātināja Jūrmalas jaunās mākslas vingrotājas, instrumentālā grupa "Bessonnica" un "Mega Lācis". Atklāšanas un noslēguma pasākumus tradicionāli vadīja Toms Kalniņš un Veronika Sadovska, pasākumu fotogrāfijās iemūžināja Diāna Matisone un Marks Livšics no Izraēlas.

"Semarah hotel Lielupe", Jūrmalā ik gadu notiekošais Starptautiskais bērnu un jauniešu šaha festivāls "Rudaga-Kaissa 2023" dalībnieku, vecāku, treneru vidū tradicionāli gūst labu atsaucību, jo paralēli turnīriem notiek meistarklases un simultānspēles šahā, pieejamas dažādas radošas darbnīcas, kā arī ir iespēja nedēļu baudīt kūrortpilsētas viesmīlību, priežu svaigo gaisu, peldes jūrā, iepazīt jaunus un satikt vecos draugus.

"Rudaga-Kaissa 2023" rezultāti: chess-results.com.

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto