Balvu čempionātā labākie – Krakops un Kuzņecovs

01.08.2023

Aizvadītās nedēļas nogalē Tilžā norisinājās Balvu novada atklātais 2023.gada  čempionāts šahā. Uz turnīru ieradās trīsdesmit dalībnieki no Rīgas, Rēzeknes, Jēkabpils, Maltas, Tilžas un Balviem. Sacensības bija aizvadītas divās grupās 7 kārtās ar laika kontroli 40 minūtes + 15 sekundes, tika apskaitīts FIDE ātrā šaha reitings.

"A" grupā drīkstēja startēt šahisti sākot ar I sporta klasi. Absolūto rezultātu uzrādīja Martijs Krakops no Tilžas. Par punktu atpaliekot otrais bija Kaspars Circenis no Balviem. Trešais ar 4,5 punktiem finišēja Lauris Lazovskis no Rēzeknes.

"B" grupā spēlēja sportisti ar II sporta klasi un zemāku. Izcīnot 6,5 punktus, tādējādi izpildot arī I sporta klases 2. balli, labākais bija rēzeknietis Dzintars Kuzņecovs. Otrais ar 5 punktiem finišēja maltietis Germans Aliks. Tāds pats rezultāts, bet pozīcija zemāk jēkabpilietim Artūram Maksimovam.

Toties apbalvojumi tika piešķirti 4. kategorijās, ņēmot vērā abās grupās spēlējošo šahistu rezultātus. Tā, jauniešu grupā no 2007. līdz 2011. gadam dzimušajiem galvenais kauss – M.Krakopam, sudraba balva – Dz.Kuzņecovam, bronza – A.Maksimovam. Medaļas par 4. - 6. vietu attiecīgi saņēma Adrians Taškāns, Gļebs Tarasovs (abi - Malta, Rēzeknes nov. sporta skola) un Edvards Gaidis (Rēzeknes BJSS). Zēnu grupā U11 zelta kausu saņēma Aleksandrs Bernāns no Jēkabpils, sudrabs – Romānam Laškovam no Maltas, bronza – Edvardam Rumjancevam no Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs". Vēl medaļas Sandim Rancānam no Tilžas un Ringoldam Silabriedim no Rēzeknes BJSS. Vīriešu grupā 17+ galvenais kauss Balvu pārstāvim K. Circenim, sudraba apbalvojums maltietim G. Alikam, bronza – L.Lazovskim. Medaļas par 4. – 6. vietu saņēma Aleksandrs Vasiļkovs no Rēzeknes BJSS, Helmuts Voits no Balviem un Artis Lipša no Jēkabpils sporta skolas. Dāmu vērtējumā labākais sniegums Annai Višņakovai no Rēzeknes BJSS, sudraba kauss Esterei Midegai no Jēkabpils, bronza – Adrijai Laimiņai (abas – Jēkabpils sporta skola). Ar medaļām tika apbalvotas Miroslava Nagle, Kristīne Gruznova (abas no Maltas) un Žanete Kluša no Rēzeknes BJSS.

Tradicionālā pateicība par jauku uzņemšanu ilggadējam turnīra organizatoram Jānim Melnim, Tilžas pamatskolas un pašvaldības pārstāvjiem, kā arī Ziemeļlatgales Sporta centram.

Turnīra tiesnesis A.Vasiļkovs