Ar desmit mūsu šahistu līdzdalību aizvadīts festivāls "Baltija Cup"

28.06.2023
Šaha cīņas Paalaangā, festivālā "Baltija Cup". Foto no facebook.com/juodabaltachess

No 18. līdz 22.jūnijam kaimiņvalsts Lietuvas kūrortpilsētā Palangā jau 19. reizi norisinājās festivāls "Baltija Cup", kura atvaros tika spēlēti divi klasiskās laika apskaites turnīri, viens ātrā šaha, kā arī divi vakara blici visiem interesentiem.

Festivālu organizēja šaha klubs "Juoda balta". Piedalījās šahisti no Lietuvas, Igaunijas, Īrijas, Norvēģijas, Polijas, Ukrainas, kā arī desmit Latvijas pārstāvji.

A turnīrā, kas bija 7 kārtu ar laika kontroli 90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu, piedalījās šahistu. Labākā no mūsējām bija 17 gadus jaunā rīdziniece Marija Spirkova (1456). Ar 4 punktiem no 7 viņa kopvērtējumā ieņēma 17.vietu, bet bija vissekmīgākā no daiļā dzimuma pārtāvēm. Marijai turnīrā tikai viens zaudējums. Tas bija pirmajā kārtā pret sacensību nākamo uzvarētāju, lielmeistaru Vidmantu Mališausku (2354). Hugo Jansons (1251) no Ventspils ieņēma 26.pozīciju.

B turnīrā (91 dalībnieks!) ceturto vietu (un trešo vīriešu vērtējumā) ieņēma liepājnieks Staņislavs Meļihovs (1502). Viņam 6,5 punkti no 9, bet tūdaļ aiz labāko desmitnieka palika Edvards Gaidis (1218) no Rēzeknes, kuram puspunkts mazāk.

C turnīrā, kas bija rapids bērniem līdz 10 gadu vecumam, 69 censoņu konkurencē trešo vietu ieņēma jūrmalnieks Klāvs Vaivars (1143). Viņam 7,5 punkti no 9.

Visi turnīri, dalībnieki un rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Staņislavs Meļihovs ar kausu par trešo vietu vīriešu vērtējumā.