Poļinai Ni bronzas medaļa ECU senioru čempionātā

05.06.2023
Foto no facebook.com

Itālijas pilsētā Akvi Termā, kas pazīstama ar savām starptautisku šaha turnīru rīkošanas tradīcījām, aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzies Eiropas Šaha savienības (ECU) čempionāts senioriem gan vīriešu, gan sieviešu vērtējumā.

Klasiskā šaha sacensībās mūsu valsti pārstāvēja Latvijas šahiste, tiesnese un trenere Poļina Ni (1892). Dāmu kategorijā 50+ deviņu dalībnieču konkurencē viņa ieguva 5 punktus no 8, kas bija pietiekami, lai izcīnītu bronzas medaļu. Poļina Ni guva četras uzvaras, divas reizes cīnījās neizšķirti, bet piekāpās tikai pirmo divu vietu ieguvējām. Pirms pēdējās kārtas viņa bija ceturtajā pozīcijā, un, lai tiktu medaļās, bija nepieciešama uzvara. Agresīvā un riskantā spēlē tas arī izdevās, pieveicot Margaritu Balulieni (1920) no Lietuvas. Partija apskatāma šeit.

Par čempioni ar 6,5 punktiem kļuva grieķiete WGM Marina Makropolo (2081). Otrā finišēja WFM Olga Bikholca (2005) no Vācijas, kurai 5 punkti, gluži kā mūsu sportistei.

Visi rezultāti pieejami chess-results.com.

Ar šo panākumu Poļina Ni ieguva ne tikai medaļu, bet arī tiesības bez viesnīcas maksas startēt nākamā gada pasaules senioru čempionātā. Tas gan notiks Argentīnā, taču viņa plāno šādu izdevību izmantot.

Mūsu sportistei Itālijā bija debija šāda mēroga senioru turnīros. Viņu iedvesmoja arī tas, ka pirmo reizi pārstāvēja arī Latviju, ne tikai individuāli sevi. Turnīra laikā daudzi viņu atbastīja un sūtīju sveicienus, pēc sacensībām atzina Ni. Par to viņa ir visiem pateicīga. Mūsu šahiste arī atzīmēja ļoti labo pasākuma organizāciju un tiesāšanu.

Atgādināsim, ka šogad viņa izcīnīja otro vietu Latvijas senioru čempionātā dāmu vērtējumā, bet Latvijas čempionāts klasiskajā šahā kalpoja kā labs sagatavošanās posms šim turnīram.

Paralēli Akvi Termā notika divi blica turnīri. Bez Ni tajos startēja arī tiesnese Andra Cimiņa. "Open Blitz" Cimiņa finišēja 11.vietā, bet Ni 15., savukārt "Senior Blitz" Cimiņa ieņēma 13.vietu.

Foto: Poļina Ni
Foto: Poļina Ni
Foto: Poļina Ni
Foto: Poļina Ni