Daugavpilietis kļūst par Rēzeknes čempionu šahā

25.04.2023

No 21. līdz 23.aprīlim Rēzeknes Šaha klubā notika Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības 2023.gada atklātais individuālais čempionāts šahā ar reitingu līdz 1800. Tajā piedalījās 26 šahisti no Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes, Viļāniem, kā arī Balvu un Rēzeknes novadu pārstāvji.

Pirmo reizi klasiskā šaha turnīrs Rēzeknē ar starptautiskā reitinga aprēķinu aizritēja septiņās kārtās ar laika kontroli 30 minūtes plus 30 sekundes par gājienu.

Uzvarot piecās partijās un divas reizes cīnoties neizšķirti par Rēzeknes čempionu kļuva  titula Arēna FIDE meistars īpašnieks no Daugavpils Vjačeslavs Savčenko. Otrajā vietā ar 5,5 punktiem Tilžas pusaudzis Martijs Krakops. Bronzas godalgu izcīnīja jaunais rīdzinieks Sergejs Fiļipovs, viņa kontā arī 5,5 punkti.

Labākās dāmas tituls Žanetei Klušai (4,5 punkti), labākais jaunietis – Edvards Gaidis ar 4 punktiem (abi – Rēzeknes BJSS pārstāvji). Labākā seniora tituls rēzeknietim Georgijam Nikiforovam (4 punkti). Labākā rēzeknieša balva Maksimam Šestakovam (4,5 punkti).

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Sacensību galvenais tiesnesis
Aleksandrs Vasiļkovs