Notiks pirmais Garkalnes atklātais čempionāts šahā

27.03.2023

Sestdien, 1.aprīlī, visi šaha spēles cienītāji aicināti uz "Berģu muižu" Upesciemā, kur notiks pirmais Garkalnes atklātais čempionāts šahā. Turnīrā var piedalīties ikviens Garkalnes pagasta iedzīvotājs un tā viesis neatkarīgi no vecuma, dzimuma un šaha spēles meistarības līmeņa.

Turnīrs sākums paredzēts pulksten 11, bet reģistrācija klātienē būs atvērta jau no pulksten 10.  Čempionāts tiks aizvadīts saskaņā ar FIDE noteikumiem pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar laika kontroli 10 minūtes partijai katram dalībniekam + 5 sekundes par katru izdarīto gājienu un ar FIDE ātrā šaha (rapida) reitinga aprēķinu.

Turnīrā tiks apbalvoti dalībnieki vairākās kategorijās – papildu labākiem kopvērtējumā balvas arī saņems labākās sievietes, Ropažu novada pārstāvji, kā arī seniori un jaunieši. Vietu skaits turnīrā ir ierobežots – 40 vietas, bet dalība ir bez maksas.

Čempionātu organizē Ropažu novads un Garkalnes sporta centrs sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju. Turnīra galvenais tiesnesis būs starptautiskās kategorijas tiesnesis Toms Kalniņš.

Iepriekš pieteikšanās turnīram ir atvērta līdz 31.martam, aizpildot pieteikuma formu: https://ej.uz/garkalne2023-reģistrācija. Brīvu vietu gadījumā būs iespējams reģistrēties arī klātienē.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā. Reģistrēto spēlētāju saraksts atrodams vietnē https://chess-results.com.