Vēl var pieteikties Svešņikova memoriālam ar zvaigžņotu sastāvu un prāvu balvu fondu

10.03.2023
Foto: Jevgēņijs Svešņikovs Latvijas izlases sastāvā 2008.gada šaha olimpiādē Drēzdenē.

Sestdien un svētdien, 22. un 23.aprīlī, Vecrīgas viesnīcā "Pullman Riga Old Town" notiks trīskārtējā Latvijas čempiona un vairākkārtēja Latvijas olimpiskās izlases dalībnieka Jevgēņija Svešņikova (1950–2021) piemiņas turnīrs šahā.

To organizē lielmeistars Aleksejs Širovs sadarbībā ar Rīgas un Latvijas Šaha federācijām. Galvenais tiesnesis būs Alberts Cimiņš (IA).

Turnīrā paredzētas Šveices sistēmas 12 kārtas ar laika kontroli 12 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu ar FIDE rapida reitinga aprēķinu. Katru dienu ieplānotas sešas kārtas bez pārtraukumiem, un abas dienas cīņas sāksies pulksten 12.

Balvu fonds ir 2350 eiro, no kuriem uzvarētājs saņems 500 eiro. Balvu būs daudz – gan senioriem, gan dāmām, gan reitingkategoriju uzvarētājiem.

Tā kā šis turnīrs domāts galvenokārt senioriem, dalības maksai noteikta liela gradācija. Tiem spēlētājiem, kas jaunāki par 50 gadiem (neatkarīgi no titula) par piedalīšanos jāmaksā 50 eiro. Vecākiem spēlētājiem, atkarībā no gadu skaita un titula – 20 vai 30 eiro. Pieteikumi sūtami uz alberts.cimins@inbox.lv. Ja kādam vajadzīgas naktsmājas, viesnīca "Pullman Riga Old Town" piedāvā izdevīgas cenas.

Detalizēta informācija aplūkojama nolikumā.

Organizatori ar šīm sacensībām ne tikai piedāvā pieminēt leģendāro lielmeistaru un aizvadīt cīņas labos apstākļos pilsētas centrā, bet arī sacensties vienā turnīrā ar daudzām pašmāju un ārzemju zvaigznēm un leģendām. Kaut arī dalībnieku skaits vēl tikai papildinās, jau tagad ir skaidrs, ka 22. un 23.aprīlī pie galdiņiem sēdīsies Aleksejs Širovs (Spānija), Arturs Jusupovs (Vācija), Edvīns Ķeņģis (Latvija) un Normunds Miezis (Latvija).

Atgādināsim, ka šis būs otrais Svešņikova memoriāls klātienē. Pirms gada pirmajā uzvarēja Aleksejs Širovs, kurš savus pretiniekus pārspēja visās 12 partijās.

Foto: Jevgēņijs Svešņikovs Latvijas izlases sastāvā 2008.gada šaha olimpiādē Drēzdenē.