Sērijā "Šaha ziema Ķekavas novadā" pārliecinoši uzvar Renāte Vidruska

08.03.2023
Kopvērtējuma pirmo trīs vietu ieguvēji.

Baložu vidusskolas sporta kompleksā trīs februāra sestdienās notika tradicionālās sacensības "Šaha ziema Ķekavas novadā", kurās kopumā piedalījās gandrīz pussimts dalībnieku, pārsvarā no valsts galvaspilsētas un tuvākās apkārtnes.

Pasākumu organizēja un vadīja Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras Baložu pilsētas sporta iniciatīvu centrs, bet galvenais tiesnesis bija Verners Putka. Iepriekš "Covid-19" ierobežojumu dēļ šahisti bija sacentušies arī internetā, bet šī bija reize, kad ar pretiniekiem varēja tikties klātienē.

Katrā no posmiem tika aizvadītas Šveices sistēmas 7 kārtas ar apdomas laiku 8 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu. Kopvērtējuma ieskaitē tika summēti katra spēlētāja divas labākās punktu summas no trim trim posmiem.

Tā kā WFM Renāte Vidruska (1949) pirmajā un trešajā posmā ieguva maksimālo punktu skaitu (7), tad viņu neviens pat teorētiski nevarēja kopvērtējumā ne noķert, ne apdzīt. Pārliecinoša uzvara ar 14 punktiem no 14 iespējamajiem! Otrais palika Ģirts Tenis (1802) ar 12 punktiem, par puspunktu atpalika Uldis Melderis (1920), bet trešais ar 10 bija Andris Jākobsons (1538). Tenis ar 6,5 punktiem bija pirmais otrajā posmā, kurā Vudruska finišēja tieši aiz viņa.

Jauniešiem (U-18) pirmās trīs vietas kopvērtējumā ieņēma Dominiks Bitenieks (1158), Kristaps Tenis (1072) un Toms Jeronovičs (1557), bet jaunietēm labākās bija Marta Paula Ļaščuka, Lada Podimina un Frīda Vorobeca.

Rezultāti: 1.posms, 2.posms, 3.posms

Labākie jauniešu vērtējumā.