Bataševs un Kretainis uzvar viesnīcas "Pullman" čempionātā

28.02.2023
Foto: Reinis Riekstiņš

Piekto reizi Latvijas un vairāku ārvalstu šahisti tikās viesnīcas "Pullman Riga Old Town Hotel" čempionātā, lai noskaidrotu labākos rapidā (25.februārī) un blicā (26. februārī).

Kā ierasts viesnīcas "Pullman" čempionāts sākās ar rapida čempionātu, kurā šogad piedalījās 96 dalībnieki. Pēdējās kārtās turnīra līderis bija Ukrainas pārstāvis Rostislavs Maļinovskis, tomēr izšķirošajā devītajā kārtā mūsu Arsens Bataševs uzvarēja Kijevas šahistu, un guva uzvaru čempionātā. FIDE meistars no Ukrainas palika otrais, bet trešo vietu ieņēma Latvijas lielmeistars Edvīns Ķeņģis. 4.vietu ieguva 2009. gadā dzimušais lietuvietis Morkunas Gustas. Labākā dāma turnīrā Renāte Vidruska ar 5,5 no 9.

Lielāka drāma risinājās nākamajā dienā, kad blica turnīrā ar 61 šahistu, otro reizi "Pullman" turnīra vēsturē uzvarēja mūsu Kristaps Kretainis. Pēdējā kārtā, pateicoties viņa tuvākā sekotāja Nikolaja Krilova zaudējumam, Kristaps turnīra tabulā palika pirmais, gūstot 9 punktus, bet apsteidzot Krilovu par puspunktu Buholca koeficienta aprēķinā. Trešais blica turnīrā finišēja ukrainis Maļinovskis. Labākā sievietēm bija Marija Kuzņecova ar 7 no 11.

Pēc blica turnīra noslēguma norisinājās pirmais viesnīcas "Pullman" čempionāts figūru ātrlikšanā. Uzvarēja Daniels Beniosevs, saliekot savas šaha figūras sākumstāvoklī 12 sekunžu laikā. Turnīra organizatori pateicas visiem par dalību čempionātā. Paldies atbalstītājiem: viesnīcai "Pullman", galda spēļu izplatītājam "Brain Games", virtuļiem "Ze Donats" un labumu darītavai "Raiskumietis".

Visi rezultāti: chess-results.com.

Balvu saņēmēji: blics, rapids

Pullman čempionāta uzvarētāji:
2023 Rapid: Arsens Bataševs (LAT), Blitz: NM Kristaps Kretainis (LAT)
2022 Rapid: GM Shirov Alexei (ESP), Blitz: FM Mustaps Matiss (LAT)
2020 Rapid: GM Meškovs Ņikita (LAT) Blitz: GM Meškovs Ņikita (LAT)
2019 Rapid: IM Svešņikovs Vladimirs (LAT) Blitz: NM Kretainis Kristaps (LAT)
2018 Rapid: GM Sveshnikov Evgeny (RUS), Blitz: GM Sveshnikov Evgeny (RUS)

Andris Tihomirovs