Parhomenko un Kļušenkovs uzvar Latvijas nedzirdīgo šaha čempionātā

21.02.2023
Laureātes dāmu vērtējumā. Foto no facebook.com/lnsf.lv/

Svētdien, 12.februārī, Rīgas šaha skolā notika 2023. gada Latvijas Nedzirdīgo šaha čempionāts. Dalību šaha sacensībām bija pieteikuši seši kungi un piecas dāmas. Vīrieši un sievietes spēlēja kopā vienā turnīrā.

Tika izspēlētas piecas kārtas pēc Šveices sistēmas ar laika kontroli 25 minūtes plus 5 sekundes par gājienu katram dalībniekam no aktīviem sporta klubiem: Nedzirdīgo sporta biedrības "Liepava", Rīgas Nedzirdīgo šaha un dambretes kluba "ŠaDa" un Nedzirdīgo interešu kluba " Zaļā Paparde".

Individuālajā vērtējumā dāmu konkurencē labākās: Anastasija Parhomenko, kura pārspēlē ar laika kontroli 3 minūtēs uzvarēja un ieguva 5,5 punktus, turnīrā zaudējot tikai māsai Margaritai Parhomenko, kura palika 2. vietā ar 4,5 punktiem. Gunta Vazdiķe ierindojās 3. vietā (viņas kontā ir 3 punkti).

Vīriešu ieskaitē labākie ir "ŠaDa" biedrs Dmitrijs Kļušenkovs, otrais labākais palika Jānis Kopmanis un trešajā pozīcijā atradās Artis Vazdiķis no NSB "Liepava".

Šajās sacensībās dalībniekiem ne tikai tika dota iespēja pierādīt savu meistarību, bet arī noritēja atlase izlases sastāvā, lai dalībnieki varētu kvalificēties startam 2. ICCD Eiropas Nedzirdīgo šaha čempionātam komandām un arī 2. ICCD Eiropas Nedzirdīgo šaha čempionātam ātrspēlēs, kas norisināsies no 4. līdz 11.novembrim Turcijas pilsētā Antaljā.

Sacensību tiesnese Iveta Kraze

Laureāti kungu vērtējumā. Foto no facebook.com/lnsf.lv/