Maltā aizritējis Latgales 2023.gada atklātais jauniešu čempionāts

24.01.2023
Foto: K. Gruznova

Aizvadītajās brīvdienās Rēzeknes novada Maltā notika Latgales 2023.gada atklātais jauniešu čempionāts šahā. Tajā piedalījās 47 dalībnieki no Daugavpils, Valmieras, Jēkabpils, Rēzeknes, Maltas un Tilžas.

Šogad turnīram nebija  atlases tiesības uz Latvijas jauniešu čempionāta finālu. Toties dalībnieku skaits abās grupās, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, palielinājies pusotru reizi. Sacensības "A" grupā aizritēja septiņās kārtās ar laika kontroli 45 minūtes plus 10 sekundes par gājienu un starptautiskā reitinga aprēķinu. Savukārt, "B" grupā tika izspēlētas 8 spēles ar laika kontroli 25 minūtes plus 10 sekundes par gājienu un starptautiskā reitinga aprēķinu.

Pirmo un otro sporta klašu grupā uzvaru 21 dalībnieku vidū ar 6 puktiem negaidīti, bet pārliecinoši izcīnīja jēkabpiliete Alise Laimiņa. Nezaudējot nevienā spēlē un palielinot reitingu par 138 punktiem Alisei izdevās arī izpildīt balli 1.sporta klases normai. Latgales vicečempiones godā – Žanete Kluša no Rēzeknes BJSS, bet bronzas kausu meitenēm izcīnīja daugavpiliete Milāna Gailevska. Abu šahistu kontā 4 punkti. Zēnu vērtējumā par Latgales čempionu ar 5 punktiem kļuva Edvards Gaidis no Rēzeknes BJSS. Otrajā vietā ar tik pat punktiem, atpaliekot vien pēc trešā papildus radītāja, Tilžas pārstāvis Martijs Krakops. Bronzas kauss un balle  1.sporta klasei rēzeknietim Dzintaram Kuzņecovam, kura kontā par puspunktu mazāk.

Trešo un ceturto sporta klašu grupā 26 jauno šahistu konkurencē labāko rezultātu ar 7,5 punktiem astoņās kārtās uzrādīja Arvis Dilāns. Otrajā vietā – Jēkabs Ozoliņš, bet bronzas medaļu izcīnīja Ruta Midega (abiem 6 punkti). Vēl ar medaļām tika apbalvoti 4. - 6. vietas īpašnieki – Adrija Laimiņa (5,5 punkti), Aleksandrs Bernāns un Estere Midega (abiem pa 5 punktiem). Visi augstākminētie šahisti ir Jēkabpils sporta skolas audzēkņi. Vēl vairāki šahisti saņēma organizatoru saldās veicināšanās balvas.

Rezultāti: A grupa, B grupa

Galvenā tiesneša vietnieks Aleksandrs Vasiļkovs