Izsludināta Gada balva Latvijas šahā piecās kategorijās

02.01.2023

Latvijas Šaha federācija izsludina "Gada balvu Latvijas šahā" piecās dažādās kategorijās – Gada sasniegums, Gada uzlecošā zvaigzne, Gada treneris, Gada šaha klubs un Gada pasākums Latvijā.

Kā jau tika minēts Latvijas Šaha federācijas atskatā uz 2022. gada panākumiem, aizvadītais gads ir bijis patiesi notikumiem bagāts, kas mudināja izcelt svarīgākos notikumus un sasniegumus. Ar šo mērķi Latvijas Šaha federācija izsludina "Gada balvu Latvijas šahā" piecās dažādās kategorijās – Gada sasniegums, Gada uzlecošā zvaigzne, Gada treneris, Gada šaha klubs un Gada pasākums Latvijā.

Pirmajā kārtā ikviens interesents ir aicināts nominēt, viņaprāt, labākos kandidātus balvu saņemšanai. Lai to izdarītu, līdz 31. janvārim ir jāaizpilda pieteikuma veidlapa: https://forms.gle/eQPbUAckQPdBrQpr9. Kandidātu nominēšanā īpaši aicināti aktīvi iesaistīties šaha klubi, sporta skolas, turnīru organizatori, tiesneši, treneri, kā arī viņu audzēkņi.

Otrajā kārtā, atkarībā no kopējā pieteikumu skaita, tiks izvirzīti 4 – 6 pretendenti katrā nominācijā, par kuriem būs iespējams balsot līdz pat februāra beigām. Savukārt balvu pasniegšanas ceremonija ir plānota Latvijas jauniešu čempionāta finālsacensību laikā (13. – 18. marts).