Rēzeknē tempo turnīru gada kopvērtējumā uzvar Edgars Urtāns

18.12.2022
Edgars Urtāns.

Sestdien, 17.decembrī noslēdzās pēdējais etaps ikmēneša ātrā šaha turnīram “Rēzekne-2022”. Divpadsmit posmos kopsummā piedalījās trīsdesmiti astoņi cilvēki no Rīgas, Daugavpils, Vangažiem, Varakļāniem, kā arī Rēzeknes pilsētas un novada šahisti.

Spēles norisinājās Rēzeknes pašvaldības Sporta pārvaldes administratīvajā ēkā, Rēzeknes Šaha klubā. Spēlētājiem tika nodrošināti karstie dzērieni un uzkodas. Katrā no posmiem tika aizvadītas 7 kārtas bez reitinga apskaites, ar laika kontroli 12 minūtes + 3 sekundes katram spēlētājam līdz partijas beigām.

Jauniešu vērtējumā ar medaļām un diplomiem tika apbalvoti seši labākie. Tā 29 šahistu vidū par uzvarētāju ar 42,5 punktiem, ņemot vērā astoņus labākus rezultātus, kļuva Jekaterina Smirnova. Otra vieta Laurim Lazovskim, kura kontā 34,5 punkti. Abi spēlētāji no Rēzeknes. Trešā godalga Armandam Mūrniekam no Lendžiem, kurš izcīnīja par punktu mazāk. Attiecīgi no 4. līdz 6. vietai tika apbalvoti maltiete Kristīne Gruznova (32,5 punkti), rēzeknieši Dzintars Kuzņecovs (31,5 punkti) un Edvards Gaidis (25,5 punkti).

Pieaugušo konkurencē, deviņu šahistu vidū, labākais bija meistarkandidāts no Rēzeknes Edgars Urtāns (1909), izcīnot galveno kausu ar 47,5 punktiem. Otrajā vietā Dainis Viļums (1794), kura kontā 41,5 punkti. Trešajā pozīcijā Anatolijs Jasinskis (1588) ar 37 izcīnītiem punktiem. Abi šahisti ir no Maltas. Zīmīgi, ka vairāku godalgoto vietu liktenis abās grupās izšķirās tieši pēdējā etapa pēdējā kārtā saglabājot intrigu līdz pēdējam brīdim!
        
Sacensību galvenais tiesnesis
NA  Aleksandrs  Vasiļkovs