Kuldīgā labākais Isakovs, Ogrē – Ļevčenkovs

08.12.2022
Šahistiem Kuldīgā tagad jāpierod pie jaunām telpām - Vieglatlētikas manēžas 2.stāva. Foto: Gunārs Gertners

Nedēļas nogalē notika divi Latvijas šaha kalendārā tradicionāli turnīri – gan Kuldīgas novada atklātais čempionāts, gan Ogres novada kausa izcīņa šahā.

Kuldīgā dalībnieki pirmo reizi sacentās Vieglatlētikas manēžas 2.stāvā, jo gadu desmitiem iemīļotajā pilsētas šaha kluba vesturiskajā ēkā Liepājas ielā 14 sācies remonts.

Kopumā par novada balvu sacentās 34 dalībnieki, pārsvarā no Kurzemes. Tika aizvadītas Šveices sistēmas 7 kārtas ar apdomas laiku 12 minūtes partijai plus 3 sekundes par gājienu.

Kā ziņo Kuldīgas novada Sporta skolas feisbuka lapa, kopvērtējumā čempiontitulu izcīnīja ventspilnieks Jānis Isakovs (1786), kurš savās partijās iekrāja sešus punktus, bet sudraba medaļa tika kuldīdzniekam Artūram Feldmanim (1775). Kuldīgas sportists arīdzan izcīnīja sešus punktus, tomēr uzvarētājam piekāpās papildu rādītājos. Tikmēr bronzu ieguva Mārtiņš Liepiņš (1775) no Slampes.

Savukārt sieviešu konkurencē labākā bija kuldīdzniece Ilze Burkevica (1638), kura izcīnīja 4,5 punktus. Sudrabs Nellijai Jēkabsonei (1239; 4,5 punkti), bet bronza – Ancei Reihai (1354; četri punkti). Attiecīgi par Kuldīgas novada čempioniem kronēja Artūru Feldmani un Ilzi Burkevicu.

Savukārt par turnīra labāko jauno spēlētāju atzina Markusu Apenīti (5 punkti un sestā vieta kopvērtējumā), bet labākās jaunietes balva tika Elīzai Marisai Vītoliņai (divi punkti un 27. pozīcija kopvērtējumā). Turpretim par čempionāta meistarīgāko senioru šahistu atzina Viktoru Šteinbergu, kurš savās partijās iekrāja 4,5 punktus un izcīnīja devīto vietu kopvērtējumā.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Ogrē sacensību formāts bija gandrīz analoģisks. Arī 7 kārtas, ar apdomas laiku 12 minūtes partijai, taču papildus bija 5 sekundes par gājienu. Piedalījās 20 interesentu.

Par čempionu ar 6 punktiem kļuva FIDE meistars Vitālijs Ļevčenkovs (1931), kurš pa punktu apsteidza Vladimiru Seņņikovu (1553) un Matīsu Mitenieku (1647). Labākā dāma ar 3,5 punktiem bija Rūta Auziņa (1684), bet Ogres pārstāvis – Viktors Rubins (1756), kuram 4 punkti.

Rezultāti pieejami chess-results.com.

Kuldīgas novada čempionāta laureāti kungu vērtējumā. Foto: Gunārs Gertners
Kuldīgas novada čempionāta laureāti dāmu vērtējumā. Foto: Gunārs Gertners
Labākie Kuldīgas novada pārstāvji. Foto: Gunārs Gertners