Vēl var pieteikties komandu čempionātiem. Sevišķi gaidītas dāmas

05.12.2022

Vēl līdz ceturtdienas, 8.decembra, vakaram komandas aicinātas pieteikties Latvijas rapida un blica čempionātiem, kas notiks 10. un 11.decembrī Vecrīgas viesnīcā "Pullman Riga Old Town". Īpaši gaidītas ir daiļā dzimuma komandas.

Kā zināms, ka Starptautiskā Šaha federācija 2022.gadu ir pasludinājusi par sieviešu gadu šahā. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ Latvijas Šaha federācija pirmo reizi organizē atsevišķu čempionāts sievietēm un aicina dāmu komandas pieteikties šīm sacensībām.

Visas komandas aicinātas spēlēt gan rapidu, gan blicu, jo dalības maksas no tā nemainās. Gan sievietēm, gan vīriešiem būs paredzētas reitingbalvas, savukārt daiļām dzimuma pārstāvēm 100 procenti no dalības maksām tiks novirzīti naudas balvām.

Viesiem, kuriem nepieciešama naktsmītne Rīgā, iespējams saņemt īpašo piedāvājumu no turnīra norises vietas viesnīcā "Pullman Riga Old Town". Nakšņošana numurā ar brokastīm: 60 eiro vienam, 70 eiro diviem. Rezervācija iespējama, rakstot epastu: h9619-re@accor.com (kods: Pullman Chess).

Kā jau esam informējuši, čempionāti notiek pēc Šveices sistēmas 9 kārtās gan rapidā, gan blicā. Rapida laika kontrole ir ir 10 minūtes partijai katram dalībniekam plus 5 sekundes par gājienu. Laika kontrole blicā ir 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu. Tiks apskaitīts arī FIDE reitings.

"Atvērtajā" komandu čempionātā drīkst piedalīties gan vīrieši, gan sievietes, bet sieviešu komandu čempionātā, protams, cīnās tikai daiļā dzimuma pārstāves.

Pirmajā no turnīriem dalībnieki spēlē pie četriem galdiņiem, savukārt dāmām paredzēti trīs galdiņi. Arī pieteikto dalībnieku skaits ir atšķirīgs, attiecīgi 8 un 6.

Visos pieteikumos tiek nepārprotami norādīta spēlētāju secība, ko pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām mainīt nevar.

Komandas pamatsastāva spēlētāja vai spēlētājas pieteikšana maksā 25 eiro. Dalības maksas apmērs paliek nemainīgs neatkarīgi no tā, vai šahists piedalās gan rapida, gan blica turnīros jeb tikai vienā no turnīriem.

Reģistrācijas termiņš ir 8.decembris. Pieteikumi jāiesniedz elektroniski galvenajam tiesnesim Albertam Cimiņam pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv, izmantojot pieteikuma formu.

Nolikumi: Latvijas komandu čempionāts rapidā un blicā, Latvijas sieviešu komandu čempionāts rapidā un blicā.