Sākusies Latgales Jauniešu šaha līgas jaunā sezona

30.11.2022

Piektdien, 25.novembrī, Rēzeknes novada Maltā notika Latgales Jauniešu šaha līgas (LJŠL) V sezonas komandu čempionāta 1.posma spēles. Turnīrā piedalās reģiona septiņas komandas, kuru sastāvā spēlē jaunie šahisti vecumā līdz 15 gadiem.

Tika izspēlētas četras kārtas ar laika kontroli 25 minūtes + 10 sekundes par gājienu katram dalībniekam.

Katrā etapā cīņas par saldām balvām notiek gan komandas vērtējumā, gan zēnu un meiteņu vidū. Šoreiz trīs labāko vienību vidū ir: Jēkabpils-1 ar 13,5 punktiem, Rēzeknes BJSS-1 (12 punkti) un Rēzeknes novada Sporta skola-1 (10 punkti), ņemot vērā 3 labāko puišu un 1 meitenes rezultātus.

Individuālajā vērtējumā pēc 1.posma zēnu konkurencē līderi: Renārs Petrovs (Jēkabpils-1) ar 100 procentu rezultātu – 4 punktiem, Edvards Gaidis (Rēzeknes BJSS-1) – 3,5 punkti un Artūrs Maksimovs (Jēkabpils-1) – 3 punkti. Meiteņu ieskaitē labākas ir rēzekniete Žanete Kluša, jēkabpiliete Alise Laimiņa (abām pa 3,5 punktiem) un maltiete Kristīne Gruznova (3 punkti).

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Nākamais LJŠL sabraukums būs 2023.gada 6.janvārī. Savukārt pavasarī, pēc 3.posma spēlēm, kopvērtējumā tiks noskaidroti kausu un medaļu ieguvēji – seši labākie zēni U-11 un U-15 grupā, sešas labākās meitenes šajās grupās, kā arī 3 godalgotas komandas.

Sacensību tiesnesis Aleksandrs Vasiļkovs