Pirmo reizi notiks Latvijas čempionāti jauniešiem rapidā un blicā

21.10.2022
Foto no unsplash.com

Sestdien un svētdien, 17. un 18.decembrī, Olaines Sporta nama lielā sporta zāle pirmo reizi notiks Latvijas čempionāti jauniešiem rapidā un blicā. Sacensības paredzētas visās sešās ierastajās vecuma grupās, no U-8 līdz pat U-18.

Čempionātu organizē un vada Latvijas Šaha federācija, bet norisi atbalsta Olaines Sporta centrs un Olaines šaha klubs. Pasākuma direktors ir Toms Kalniņš, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Sacensības notiek pēc Šveices sistēmas 9 kārtās gan rapidā, gan blicā. Laika kontrole rapida turnīros ir 10 minūtes partijai katram dalībniekam + 5 sekundes par katru izdarīto gājienu, bet blicam tā ir 3 minūtes + 2 sekundes. Tiek apskaitīts attiecīgi FIDE rapida un blica reitings. Katrā no vecuma grupām zēni un meitenes spēlēs kopā, taču vērtēti tiks atsevišķi.

Dalības maksa ir 10 eiro katram dalībniekam neatkarīgi no tā, vai tas piedalās abos turnīros vai tikai vienā no tiem.

Pieteikšanās termiņš ir 15. decembris ieskaitot. Pieteikumi jāiesniedz elektroniski galvenajam tiesnesim Albertam Cimiņam pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Jānorāda dalībnieka vārds, uzvārds sporta klase vai tituls, FIDE ID numurs, treneris vai klubs.

Detalizēta informācija par vecuma grupām, kārtu sākuma laikiem un par to, kurš drīkst piedalīties čempionātos, atrodama nolikumā.

Atgādināsim, ka Latvijas čempionāts jauniešiem rapidā un blicā pirmo reizi jau bija ieplānots pirms diviem gadiem, kā arī pērn, taču abas reizes to izjauca "Covid-19" pandēmija. Pašlaik epidemioloģiskā situācija valstī nav tik draudoša, lai šis turnīrs izkristu no kalendāra jau trešo reizi pēc kārtas.