Pirms brīvdienas 4 punkti no 6 Maklakovai, Tolmačevai un Fiļipovam

21.09.2022

Gruzijas pilsētā Batumi turpinās pasaules čempionāts zēniem un meitenēm vecuma grupā U-8, U-10 un U-12, kurā piedalās arī seši Latvijas jaunie šahisti. Trešdien noslēdzās sestā kārta, priekšā vienīgā brīvdiena.

Jau pēc otrās partijas visi Latvijas šahisti bija izcīnījuši vismaz pa vienai uzvarai. Pirms sestās kārtas viena – Naomi Maklakova (1635) – nebija piedzīvojusi arī zaudējuma rūgtumu. Neskatoties uz neveiksmi šodienas cīņā, viņa ir viena no trīs mūsu šahistiem, kas ieguvuši pa 4 punktiem no 6. Maklakovai U-12 grupā tie šobrīd dod 14.vietu, Aļona Tolmačeva (1310) U-10 grupā ieņem 26.pozīciju, savukārt Sergejs Fiļipovs (1345) zēnu U-8 vērtējuma atrodas 28.vietā. Jāatzīmē, ka Tolmačeva, kurai ir 28. starta reitings, sestajā kārtā pieveica Irisu Li (1651) no ASV, kurai tas šajā grupā ir visaugstākais. Savukārt spēļu komentātājs par Naomi izteica sportisku komplimentu, sakot, ka viņa jāsauc nevis vārdā, bet "Maklakova fighter".

Visu mūsējo pārstāvju sekmes apskatāmas chess-results.com.

Kā atzīst trenere un delegācijas vadītāja Nellija Maklakova, daudzus bērnus skārušas klimata maiņas problēmas; daudzi slimo, novērojamas gan saaukstēšanās, gan saindēšanās pazīmes. Kaut arī organizācija ir augstā līmenī, jāņēm vērā, ka šaja šaha forumā piedalās 747 dalībnieki no 68 dažādu kontinentu valstīm, plus liels skaits vecāku un citu pavadoņu (kā jau kadetu turnīros ierasts). Šādā cilvēku blīvumā dažādas slimības var klejot. Brīnumainā kārtā neviens no mūsējiem partijas nav izlaidis, tomēr uz partiju kvalitāti veselības stāvoklis savu iespaidu ir atstājis. Daudzi bērni no citām valstīm uz kādu no kārtām nav pat ieradušies vispār.

Brīvdienu ekskursiju plānus mūsējiem var ietekmēt laika apstākļi, jo prognozē lietu. Pludmale jau ir apskatīta, kādam ir interese par delfināriju.

Mūsējiem priekšā vēl piecas kārtas. Noslēdzošā startēs 27.septembrī no rīta.