Kuldīgā uzvar Marija Kuzņecova un "ThinkB4UMove"

18.09.2022
Foto: Gunārs Gertners

Nedēļas nogalē aizvadīta Kuldīgas novada Sporta skolas 58.ceļojošā komandu kausa izcīņa šahā, kas reizē bija arī Lielmeistares Danas Reiznieces-Ozolas 17.kausa izcīņa. Piedalījās spēlētāji, kas dzimuši 2004.gadā un jaunāki.

Kopumā divu dienu un septiņu rapida (25 minūtes partijai plus 15 sekundes par gājienu) kārtu turnīrs NSS klubā "Poligons" pulcēja 55 jaunos censoņus, pārsvarā no Rīgas, kā arī Kuldīgas, Jēkabpils, Daugavpils.

Par uzvarētāju kļuva Marija Kuzņecova (1825), kuras kontā 6,5 punkti no 7. Viņa par punktu apsteidza atteicīgi Arsēniju Savičevu (1900), Maratu Francu (1905) un Emīlu Taboru (1725). Labāko sešiniekā ar 5 punktiem vēl izdevās iekļūt Jegoram Andrusēvičam (1633) un Kristapam Zasam (1661).

Komandu vērtējumā, kuras ieskaiti veidoja trīs spēlētāju sniegums, pirmās četras vietas ieņēma Rīgas Šaha skolas (RŠS) vienības. Tad sekoja "Daugava Chess" un vēl divas RŠS komandas. Cīņa bija visai sīva, jo pirmo un ceturto vietu šķira tikai viens punkts. Labākie ar 15,5 bija "Rīgas ŠS - ThinkB4UMove", kuras sastāvā spēlēja Kuzņecova, Einārs Ļahs un Patriks Ivulāns.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results: individuāli, komandas.

Aizvadīto turnīru savā feisbuka lapā komentēja pati Dana Reizniece-Ozola: "Man ir sapnis, ka reiz dāma cīnīsies mačā par pasaules čempiona titulu. Marija Kuzņecova šodien kļuva par pasākuma zvaigzni un iepriecināja visus meiteņu atbalstītājus! Viņa ar 6,5 punktiem no 7 kļuva par absolūtu mana jauniešu šaha turnīra uzvarētāju. Meitenes var spēlēt šahu tikpat labi un vēl stiprāk par zēniem!

Kuldīga nu jau 17 gadus uzņem jaunos sportistus Lielmeistares D.Reiznieces-Ozolas kausa izcīņā.
Turnīrs ir īpašs ar to, ka:
• meitenēm un zēnim ir vienādas balvas,
• godinām uzvarētāju trenerus,
• izceļam godīgu spēli un paraugu sportā,
• novērtējam skaistāko partiju un
• motivējam jaunākos šahistus.

Meitenēm uzvaras laurus plūca
• Marija Kuzņecova – Rīga, treneris Edgars Ungurs
• Melānija Luīze Jansone – Rīga
• Šarlote Ikstena – Rīga
Dafne Maklakova izcīnīja labākās šahistes titulu U-15. Apsveicu un ceru, ka motivējoši.

Zēniem spēcigāko sniegumu demonstrēja
• Arsēnijs Savičevs – Rīga, trenere Diana Matisone
• Francs Marats – Rīga
• Emīls Tabors – Rīga

Izcilu rezultātu demonstēja Jegors Andruševics – desmitgadīgais talants no Daugavpils izcīnīja augsto 4.vietu, apspēlējot par sevi vecākos Goliātus.
Jaunais Toms Jeronovičs no Ķekavas seko Jegoram ar lielisku 5 punktu rezultātu.
Skaistāko partiju ar divu figūru upuri, mata tīklu un izcilu pārsvara realizāciju kā pa notīm nospēlēja Dāvis Romanovskis no Jēkabpils.

Savukārt Patriks Ivulāns kļuva par īstu paraugu sportā, sirsnīgi novērtējot un pateicoties tiesnešiem un organizatoriem par turnīru.  

Jauniešu apņēmības pilnās acis un cīņasspars motivē tradīciju turpināt, īpaši jo jūtams Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas un Kuldīgas novada Sporta skola direktora Agra Kimbora atbalsts un drošais Viktora Šteinberga un Gunāra Gertnera plecs organizēšanā. Paldies!"