Būs "Pullman Junior Cup" un "Rīgas šaha federācijai 15"

08.09.2022

"Pullman" viesnīca Vecrīgā, kura pamazām pārvēršas par šaha turnīru centru, 22. un 23.oktobrī uzņems divus šaha turnīrus – "Pullman Junior Cup" un "Rīgas šaha federācijai 15"!

Sestdienā, 22.oktobrī notiks turnīrs "Pullman Junior Cup", kurā aicināti piedalīties šahisti līdz 18 gadu vecumam. Tās būs komandu sacensības bērniem un jauniešiem, kurā šahisti spēlēs atsevišķi, bet pārstāvot savu komandu. Turnīrā netiksies komandas viena pret otru, kā ierastos komandu turnīros, bet visi spēlēs ierasto Šveices sistēmas rapidu 7 kārtās ar laika kontroli 12+5. Šaha turnīru izlozes programma un galvenais tiesnesis Alberts Cimiņš parūpēsies par to, lai komandas biedri savā starpā netiktos pie šaha galdiņiem. Katra komanda šim turnīram var pieteikt 4 līdz 6 šahistus. Kopvērtējumā tiks ņemti vērā četri labākie rezultāti. Līdzīgi kā šaha olimpiādē Indijā, šeit visas komandas ir mājinieces, tamdēļ, ja kādam klubam ir 8 vai vairāk šahisti, tad tos var dalīt vairākās komandās. Piemēram, "Rīgas Mats" un "Rīgas Mats 2".

Nākamajā dienā, 23.oktobrī, pie spēles tiks pielaisti jau visi šahisti bez vecuma ierobežojuma, jo Rīgas šaha federācija rīkos savu 15 gadu jubilejas turnīru. "Sākotnēji Rīgas šaha federāciju bija domāts saukt par "Latviešu gambītu", tomēr mums šis nosaukums likās pārāk riskants. Rīgas Šaha federācijas galvenais mērķis un izaicinājums ir nemainīgs jau 15 gadus – izdzīvot" saka Alberts Cimiņš, kurš jau ir gatavs pieņemt jūsu pieteikumus šiem abiem turnīriem. Rakstiet uz alberts.cimins@inbox.lv

Nolikumi: "Pullman Junior Cup", "Rīgas šaha federācijai 15".

Andris Tihomirovs