Atgriezies jauno šahistu festivāls "Jēkabpils pavasaris"

24.05.2022

Pēc triju gadu pārtraukuma pagājušās nedēļas nogalē Jēkabpilī notika tradicionālais Jauno šahistu festivāls "Jēkabpils pavasaris 2022". Turnīrā piedalījās 46 skolēni vecumā līdz 16 gadiem no Rīgas, Jēkabpils, Rēzeknes, Jūrmalas, Baložiem un Maltas.

Divu dienu cīņas trešo un ceturto sporta klašu grupā aizritēja deviņās kārtās ar laika kontroli 25 minūtes plus 10 sekundes. Savukārt, pirmo un otro sporta klašu šahisti izspēlēja reitinga turnīru 7 kārtās ar laika kontroli 40 minūtes plus 10 sekundes par gājienu.

Pirmo un otro sporta klašu grupā 1.vieta Jekaterinai Smirnovai (viņas kontā ir visas uzvaras). Sudraba kauss un medaļa meiteņu vērtējumā Žanetei Klušai ar 4,5 punktiem (abas meitenes no Rēzeknes BJSS). Trešajā pozīcijā maltiete Kristīne Gruznova (4 punkti). Zēnu konkurencē ar 5 izcīnītiem punktiem labākais bija rīdzinieks Artjoms Kakurins. Attiecīgi 2. un 3.vieta Rēzeknes sporta skolas pārstāvjiem Edvardam Gaidim un Armandam Mūrniekam (abiem 5 punkti).

Trešo sporta klašu vērtējumā meiteņu vidū 1.vieta Rutai Midegai, 2.vieta Adrijai Laimiņai (abām 7,5 punkti). Bronzas kauss un medaļa Esterei Midegai, kuras kontā 5,5 punkti (visas meitenes ir Jēkabpils sporta skolas pārstāves). Zēnu konkurencē zeltu izcīnīja jēkabpilietis Daniels Catlakšs ar 7,5 punktiem. Attiecīgi otra un treša vieta Rēzeknes BJSS audzēkņiem Zbigņevam Gaidim un Kirilam Bogdanovam (abiem 5 punkti).

Ceturto sporta klašu grupā 1.vieta starp meitenēm jēkabpilietei Angelinai Turlai (3,5 punkti). Sudraba kauss un medaļa rēzeknietei Anastasijai Besedinai (3 punkti deviņās kārtās). Bronzas godalga Danai Jankus no Jēkabpils. Labākais starp zēniem bija Normunds Mahinovs (5,5 punkti). Sudrabu izcīnīja Aleksandrs Bernāns (5 punkti), bet bronzu Jēkabs Karpovs (5 punkti). Visi – Jēkabpils sporta skolas jaunie šahisti. Godalgoto vietu laureāti visās ieskaišu grupās saņēma piemiņas suvenīrus.

Visi rezultāti pieejami chess-results.com.

Galvenā tiesneša vietnieks Aleksandrs Vasiļkovs