Latvijas Šaha federācija noslēdz sadarbības līgumu ar TSI

04.04.2022

Latvijas Šaha federācija (LŠF) un Transporta un sakaru institūts (TSI) parakstīja sadarbības līgumu, paužot apņēmību sadarboties, lai savstarpēji popularizētu augstskolas un federācijas aktivitātes, tādejādi TSI kļūstot par vienu no svarīgākajiem federācijas atbalstītājiem.

Parakstītais līgums ir svarīgs priekšnosacījums jau vairāku gadu veiksmīgas sadarbības turpināšanā. 2018. un 2019. gadā TSI bija Latvijas Skolu šaha olimpiādes ģenerālsponsors, savukārt, pagājušajā gadā augstskola uzņēma savās telpās Latvijas vīriešu un sieviešu čempionātu finālsacensības.
Latvijas Šaha federācijas valdes loceklis Toms Kalniņš uzsver, ka sadarbībai ar augstskolu ir ļoti liela nozīme. “Esam pateicīgi Transporta un sakaru institūts vadībai par izrādītu vēlmi atbalstīt Latvijas šahu. Jāatceras, ka jebkura sporta veida, tostarp arī šaha, uzdevums ir sekmēt personības veidošanos un attīstību. Un federācijas pienākums ir nodrošināt izaugsmei piemērotu vidi, tādēļ esam priecīgi par šo sadarbību un iespēju popularizēt augstāko izglītību, kas viennozīmīgi uzskatāma par attīstības procesa stūrakmeni.”

Transporta un sakaru institūta (TSI) valdes priekšsēdētāja, profesore Irina Jackiva uzsver: "Šahs ir sports, māksla un zinātne vienlaikus. Katrs, kurš ar to aizraujas, atrod kaut ko atšķirīgu. Nav šaubu, ka šahs ir lieliska spēle, kas māca loģiku un spēju domāt stratēģiski, veidot skaistas kombinācijas un koncentrēties uz svarīgāko. Vai zinājāt, ka, spēlējot šahu, tiek iesaistītas abas smadzeņu puslodes, tādējādi attīstot gan intuitīvo, gan loģisko domāšanu?

Bendžamins Franklins ir teicis, ka "šaha spēlēšana dod vērtīgas prāta īpašības, kas ir būtiskas cilvēka dzīvē". Un, protams, tas, kurš spēlē šahu, viegli pārvar augstākās izglītības izaicinājumus.

Es apsveicu dalībniekus ar pavasara spēlēm, ar aizraujošu cīņu sākumu, kas norisināsies TSI telpās! Lai visi, kas spēlēs pirmo reizi, izprotat, ka darāt lielisku darbu, un lai no tā sākas Jūsu aizraujošais ceļojums uz lielo sportu! Lai Jūsu smagais darbs treniņu laikā tiek atalgots! Novēlu visiem dalībniekiem veiksmi, un mūsu augstskolas durvis jums vienmēr ir atvērtas!"

Iepriekšējā nedēļas nogalē Transporta un sakaru institūts uzņēma savās telpās bērnu un jauniešu atklāto komandu čempionātu "Cerību kauss". Šogad ar augstskolas atbalstu notiks arī Latvijas 2022.gada čempionāta fināls vīriešiem un sievietēm, kura norise ir paredzēta no 27. aprīļa līdz 4. maijam, kā arī Latvijas Skolu šaha olimpiādes finālposms.

Transporta un sakaru institūts (TSI) ir mūsdienīga un inovatīva lietišķo zinātņu augstskola ar simtgadīgu vēsturi un tā ir vienīgā privātā tehniskā augstākās izglītības iestāde Latvijā. TSI nodrošina akadēmiskās studiju programmas tādās jomās kā transports un loģistika, aviācija, datorzinātnes un telekomunikācijas, elektronika un robotika, uzņēmējdarbība un vadība. Visu studiju programmu īstenošanu nodrošinot divās valodās – latviešu un angļu.