Maltā aizvadīti trīs Rēzeknes novada atklātā šaha čempionāta turnīri

29.03.2022
A turnīra laureāti. Pirmais no labās – uzvarētājs Renārs Petrovs.

No 25. līdz 27.martam Maltas šaha klubā notika V Rēzeknes novada 2022. gada atklātais šaha čempionāts. Uz šo klasiskā šaha turnīru spēlētājiem ar reitingu līdz 1800 ieradās 43 dalībnieki no Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes, Jēkabpils, Ogres un Maltas.

Cīņas A un B grupā aizritēja septiņās kārtās ar laika kontroli 30 minūtes plus 30 sekundes par gājienu katram dalībniekam līdz partijas beigām. Tika apskaitīts FIDE standarta reitings. Trešo sporta klašu grupā tika izspēlētas 8 kārtas bez reitinga aprēķina ar laika kontroli 25 minūtes plus 10 sekundes.

Pirmo sporta klašu grupā balli meistarkandidāta normai un zelta kausu izcīnīja Renārs Petrovs no Jēkabpils sporta skolas. Par novadi vicečempionu tiks devēts daugavpilietis Vjačeslavs Savčenko. Viņa kontā 5 punkti. Tikai pēc otrā papildus radītāja no viņa atpalika bronzas kausa ieguvējs jēkabpilietis Kristers Policāns. Ar medaļām tika apbalvotas nākamas 3 vietas. Ceturtajā pozīcija ar 4,5 punktiem maltietis Dainis Viļums. Piektajā vietā – nepilnus astoņus gadus jauns rīdzinieks Sergejs Fiļipovs ar 4 punktiem. Ar tik pat punktiem sešinieku noslēdza rēzeknietis Georgijs Nikiforovs.

Otro sporta klašu grupā labākais – Edmunds Vanags no Ogres, 6 punkti. Sudraba kauss Jēkabpils sporta skolas audzēknim Dāvim Romanovskim. Trešajā pjedestala pakāpienā Rēzeknes BJSS pārstāvis – Armands Mūrnieks. Abiem 5,5 punkti. Visiem trim otrā balle uz 1.sporta klases normu. Apsveicam! Medaļas par 4.–6.vietu šajā grupā attiecīgi izcīnīja jēkabpilieši Ralfs Rinkevičs, Evelīna Stikāne un Jēkabs Vidrusks no Rīgas. Visiem 4 punkti kopvērtējumā.

Trešo sporta klašu grupā triumfēja Rēzeknes novada sporta skolas pārstāvis maltietis Gļebs Tarasovs izcīnot 7 uzvaras astoņas spēlēs. Par punktu mazāk Rēzeknes BJSS audzēknim Žanim Gabrusānam. Abiem izpildīta 2.sporta klases norma. Apsveicam! Par puspunktu no līderiem un no kārotas normas atpalika rēzeknieši Dāvids Katkovskis (bronzas kauss) un Anna Višņakova (medaļa par 4.vietu). Piektajā pozīcijā Ruta Midega ar 5 punktiem. Sešinieku noslēdz Daniels Catlakšs, 4,5 punkti. Abi no Jēkabpils.

Visi turnīri, rezultāti, dalībnieki un ieņemtās vietas apskatās chess-results.com.

Sacensību galvenais tiesnesis Anatolijs Jasinskis