Latgalē uzvar Indričāns, Kurzemē – Isakovs, bet Zemgalē – Stirna

14.03.2022
Kurzemes turnīra laureāti.

Aizvadītās nedēļas nogalē Rēzeknē, Tukumā un Liepājā notika Latvijas 2022.gada vīriešu čempionāta trīs reģionālie turnīri, kuros noskaidroja tos spēlētājus, kas iekļūs finālā, kā arī tos, kuriem nāksies cīnīties vēl pusfinālā.

Vislielāko dalībnieku skaiti no šīm trimsacensībām pulcēja Latgales reģionālais turnīrs – 26. Latgales atlases turnīra galvenais organizators un tiesnesis Aleksandrs Vasiļkovs: "No 11. līdz 13. martam Rēzeknē notika Latvijas 2022. gada vīriešu čempionāta Latgales reģionālās atlases turnīrs. Sacensībās piedalījās 26 šahisti no Daugavpils, Rēzeknes, Jēkabpils un Maltas. Mači aizritēja septiņās kārtās ar laika kontroli 40 minūtes partijai plus 15 sekundes par gājienu. Tika apskaitīts FIDE ātrā šaha reitings.

Izcīnot uzvaras visās spēlēs par Latgales čempionu ceturto reizi savā karjerā kļuva turnīra reitingfavorīts, nacionālais meistars Oļģerts Indričāns (2273) no Rēzeknes. Otrajā vietā ar 5 punktiem daugavpilietis Vjačeslavs Savčenko. Abiem izcīnītas tiesības šogad spēlēt Latvijas “lielajā finālā”. Tikai papildus radītājs izšķira trešās vietas likteni. Bronzas medaļa Rēzeknes BJSS šaha nodaļas audzēknim Laurim Lazovskim. Ceturtajā pozīcijā koknesietis MK Pēteris Breikšs (1553) ar 4,5 punktiem. Viņam labākā seniora balva. Pēdējiem diviem ir izcīnīta “ceļazīme” uz Latvijas čempionāta pusfinālu.

Par labāko jaunieti atzīta biedrības “Daugava Chess” pārstāve no Daugavpils Sofja Vasiļjeva, kuras kontā 4,5 punkti. Tik pat daudz punktu daugavpilietim MK Viktoram Poļakovam (1849) un jēkabpilietim Ralfam Rinkevičam, kuri saņēma papildus balvas. Par labāko dāmu atzīta Žanete Kluša no Rēzeknes sporta skolas, izcīnot pusi no iespējamo punktu skaita. Viņai arī lielākais FIDE reitinga pieaugums – 30 punkti."

24 dalībnieki sacentās Tukumā. Ar 6 punktiem no 7 iespējamajiem par finālistiem kļuva Uldis Stirna (1879) un Artjoms Tolmačevs (1845), kuriem attiecīgi 6 un 5,5 punkti. Ceļazīmes uz pusfinālu ieguva Marija Kuzņecova (1758) un Mārtiņš Liepiņš (1649) - pa 5 punktiem. Labākās dāmas balva tika WFM Renātei Vidruskai (1976), bet juniora – Reinis Peikens (1637).

Neraksturīgi maz spēlētāju šogad pulcējās Liepājas Olimpiskajā centrā. Kurzemes atlase pulcēja tikai deviņus spēlētājus. Par uzvarētāju kļuva Jānis Isakovs (1763), kuram 6,5 punkti 8 partijās. Otrais palika Artjoms Brojs (1545), bet goda pjedestālu noslēdza Vjačeslavs Verņuks (1614) – abiem pa 5,5 punktiem.

Visi dalībnieki un rezultāti apskatāmi chess-results.com: Latgale, Zemgale, Kurzeme

Zemgales turnīra laureāti.
Latgalē uzvarēja Oļģerts Indričāns.