Lieldienās viesnīcā "Pullman" notiks klasiskā šaha turnīrs

09.03.2022
Viesnīca "Pullman Riga Old Town Hotel". Foto no pullmanriga.lv.

Lieldienu brīdienās, no 15. līdz 18.aprīlim, Rīgā, Jēkaba ielā 24, viesnīcā "Pullman Riga Old Town Hotel" notiks septiņu kārtu klasiskā šaha turnīrs spēlētājiem ar reitingu līdz 2400. Tā noslēgumā ieplānots arī blics.

Sacensības organizē Latvijas un Rīgas Šaha federācijas sadarbībā ar "Pullman Riga Old Town Hotel". Turnīra idejas autors ir lielmeistars Aleksejs Širovs, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš (IA).

Paredzētas Šveices sistēmas 7 kārtas ar laika kontroli 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE klasiskā šaha reiting aprēķinu.

Klasikas turnīrs sāksies piektdien, 15.aprīlī, pulksten 11, bet reģistrācija sāksies stundu iepriekš. Savukārt pirmdien, 18.aprīlī, pulksten 16 tiks dots starts 13 kārtu ātrspēles turnīram.

Spēlētāji aicināti pieteikties pa epastu alberts.cimins@inbox.lv, norādot vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, sporta klasi, FIDE reitingu (ja ir), pilsētu vai klubu.

Dalības maksa klasiskā šaha turnīram ir 40 eiro. Ārzemju šahistiem 50 eiro, senioriem S-70 un vecākiem 30 eiro, titulu IM, WIM, FM īpašniekiem 20 eiro, bet GM un WGM dalība ir bez maksas.

Savukārt blica turnīrā IM, WIM, FM, S-70 un vecākiem jāmaksā 10 eiro, bet pārējiem interesentiem – 15 eiro. GM un WGM dalība bez maksas.

Balvu fonds paredzēts no iemaksām. Detalizēta informācija nolikumā.

Dalībniekiem, kuriem nepieciešama naktsmītne Rīgā, iespējams saņemt īpašo piedāvājumu no turnīra norises vietas "Pullman Riga Old Town Hotel". Nakšņošana numurā ar brokastīm: 50 eiro vienam, 55 eiro diviem. Rezervācija iespējama, rakstot e-pastu inga.gravite@accorhotel.lv (kods: Pullman Lieldienas Chess).