Linda Krūmiņa uzvar plašā turnīrā Kannās

02.03.2022
WFM Linda Krūmiņa ar uzvarētājas kausu Kannās.

2017.gada Latvijas čempione, sieviešu FIDE meistare Linda Krūmiņa (2040) aizvadītās nedēļas nogalē kļuvusi par Kannu šaha festivāla B turnīra uzvarētāju, savukārt A turnīrā augsto ceturto vietu ieguva mūsu lielmeistars Ņikita Meškovs (2570).

B turnīrā spēlēja divi latvieši. Krūmiņa 9 kārtās ieguva 7,5 punktus un finišēja pirmā, savukārt jaunais Emīls Steiners (1747) ar 3,5 punktiem ieņēma 96.vietu 130 dalībnieku konkurencē. Līmeni augstākajā A turnīrā (94 dalībnieki, 11 lielmeistari) Meškovam 6,5 punkti no 9. Festivāls aizritēja no 21. līdz 27.februārim.

Stāsta pati turnīra uzvarētāja Linda Krūmiņa: "Spēlējām vietā, kur notiek Kannu kino festivāli, no kuras paveras pasakains skats uz Vidusjūru un Piejūras Alpiem. Festivāls ir starptautiska mēroga, kurš iedalās pēc stipruma līmeņiem: A, B un C. Attiecīgi A turnīrā piedalās profesionāla līmeņa šahisti, B – amatiera līmeņa.

Es piedalījos B turnīrā, kurā bija 130 dalībnieki no 19 dažādām pasaules valstīm. Sākotnēji plānoju vairāk koncentrēties uz atpūtu, jo no darba sanāk izrauties vien dažas reizes gadā. Tā kā šis bija klasiskais turnīrs ar apdomas laiku 1,5 stunda (plus 30 sek par katru gājienu), katram spēlētājam vienas partijas ilgums varēja būt līdz pat 5 – 5,5 stundām. Šī turnīra ietvaros tik ilgas partijas man bija divas. Otrajā un ceturtajā dienā spēlējām dubultkārtas. Lai arī sagurums bija jūtams, nezaudēju nevienu partiju, 9 kārtās ieguvu 7,5 punktus, vien atdevu pusotru punktu ar 3 neizšķirtiem. Sanāca nedaudz pielikt reitingu, par 19 punktiem.

Turnīra vidū jutu, ka spēle iet no rokas un ka varu pretendēt uz godalgotu vietu. Man sagatavoties palīdzēja arī Ņikita Meškovs, kurš spēlēja A turnīrā. Patīkams pārsteigums bija arī, ka turnīra tabulā ieraudzīju vēl vienu dalībnieku Emīlu Steineru (dzimis 2011.gadā), kurš pārstāvēja Latviju."