Maijā Rīgā notiks 15. Eiropas šaha problēmu risināšanas čempionāts

26.01.2022

No 13. līdz 15.maijam Rīgā, viesnīcā "Islande Hotel" notiks 15. Eiropas šaha problēmu risināšanas čempionāts (European Chess Solving Championship, ECSC). Šī ir jau otrā reize, kad Latvija ieguvui ECSC čempionāta organizēšanas tiesības.

Iepriekšējā reizē 2017.gadā Rīgā piedalījās 14 valstu 73 sportisti, no kuriem vienpadsmit bija mūsu valsts pārstāvji.

Pats turnīrs ECSC, kur piedalīsies Eiropas valstu izlases komandas, aizņems divas dienas, 14. un 15.maijā, aptuveni no pulksten 10 līdz 14, bet papildus čempionāta ietvaros 13.maijā no pulksten 16 līdz 20 notiks Atklātās risināšanas sacensības (Open Solving) un 14.maijā pulksten 18.00–20.00 notiks šaha kompozīciju Risināšanas/Sastadīšanas turnīrs (Solving / Composing tournament). Noslēguma ceremonijā 15.maijā dienas otrajā pusē tiks apbalvotas uzvarētāju valstu komandas un individuālie risinātāji, kas uzvarēja pamata un arī papildus sacensībās.

Papildu informāciju par 15. ECSC var skatīties oficiālajā lapā ecsc2022.wfcc.ch/

Pašai Eiropas risināšanas čempionātā organizētājvalstij ir tiesības piedalīties ar divām komandām, pa četriem risinātājiem katrā. Papildu var piedalīties viens individuālais risinātājs un arī divi risinātāji no junioru/sieviešu kategorijām. Latvijas izlašu formēšana 15. Eiropas čempionātam šaha problēmu risināšanā notiks aprīlī, ņemot vērā Latvijas risināšanas čempionāta rezultātus (datumi tiks paziņoti vēlāk).

Sacensībās Open Solving un Solving / Composing tournament var piedalīties visi, kam ir vēlme izmēģināt sevi risināšanā un atbalstīt Latviju! Laipni lūdzam reģistēties līdz 15.aprīlim, izmantojot reģistrācijas formu vai rakstot uz ecsc2022@wfcc.ch.

Katrs atbalstītājs mums ir ļoti svarīgs!

Jūlija Visocka (29425737)
julia@chessproblem.lv
Latvijas Problēmšaha Biedrība