Latvijas komanda uzvar "ChessKid" Baltijas festivālā

10.01.2022

Latvijas bērnu komanda ir kļuvusi par interneta šaha platformas "ChessKid" Baltijas festivāla uzvarētāju. Pusfinālā ar 6:2 tika pārspēta Lietuva, bet dramatiskā finālā mūsējie ar 4,5 pret 3,5 pārspēja Igauniju, nodrošinot vietu "ChessKid" starptautisko turnīru nākamajā kārtā.

"ChessKid" ir vadošās starptautiskās interneta šaha platformas "Chess.com" bērnu sadaļa. Šāds pirmais "ChessKid" Baltijas festivāls tika rīkots pirmo reizi. Tajā piedalījās pa četriem spēlētājiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas dažādās vecuma grupās. Latviju pārstāveja Miķelis Vingris (U-14), Marija Kuzņecova (U-12), Nikolajs Platonovs (U-10) un Līva Mieriņa (U-8).

Katrā valstu mačā dalībnieki aizvadīja pa divām partijām, tātad kopumā četras. Laika kontrole bija 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu. Kuzņecova uzvarējas visas cīņas, Platonova kontā 3,5 punkti, Mieriņai 2, bet Vingris, kuram pretīm nāca visstiprākie pretinieki, ieguva vienu punktu.

Festivāla uzvarētāji saņēma bezmaksas "ChessKid" Zelta abonementu uz vienu gadu, kā arī ieguva iespēju vēlāk sacensties ar labāko komandu no citām reģionālo festivālu spēlēm. Visi sacensību dalībnieki saņems trīs mēnešu "ChessKid" Zelta abonementus.

Visu festivālu var skatīties arī Twitch.tv/gmneiksans ar komentāriem latviešu valodā.