Latvijas jauniešu čempionāts pārcelts uz Olaini

17.08.2021
Olaines slidotava. Foto no olainessports.lv

Šā gada Latvijas jauniešu čempionāts visās vecuma grupās notiks no 23. līdz 27.augustam Olaines slidotavā Kūdras iela 5, nevis Rīgā, Biznesa augstskolā "Turība", kā tas bija paredzēts iepriekš.

Turnīra norises vietas pārcelšana saistīta ar epidemioloģisko situāciju valstī. Iekštelpās šobrīd drīkst aizvadīt tikai starptautiskus turnīrus, kas iekļauti attiecīgā sporta veida starptautiskajā kalendārā, kā tas bija ar nesen aizritējušo festivālu "RTU Open", kurš tika rīkots FIDE paspārnē.

Olaines slidotava ir plaša būve ar jumtu, kuras kvadratūra atļauj ērti izvietot Latvijas jauniešu čempionāta dalībniekus, ievērojot visus Ministru kabineta noteikumus attiecība uz "Covid-19". Ledus slidotavā šobrīd nav uzklāts, tādēļ sacensību dalībniekiem apstākļi būs tādi paši kā spēlējot ārtelpu apstākļos, svaigā gaisā, taču bez uztraukuma par nokrišņiem.

Saistībā ar vietas maiņu ir notikušas vēl dažas izmaiņas nolikumā, kas jāņem vērā. Čempionāta norises ilgums ir samazināts no septiņām uz piecām dienām, līdz ar to attiecīgi arī maksimālais kārtu skaits – no deviņām uz septiņām. Partiju ilgums ir 30 minūtes katram spēlētājam plus 30 sekundes par gājienu. Tādējā dalībniekiem ar reitingu līdz 1600 tiks apskaitīts FIDE klasiskais reitings, bet, ja kāds no spēlētājiem būs ar lielāku reitingu, tad tas tiks uzskatīts par rapida maču.

Pieteikumus pieņem vēl līdz 21.augustam pulksten 19.00 pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv vai tālruni 28804664.

Detalizēta informācija nolikumā.