Festivālā "RTU Open 2021" vadībā izvirzās lielmeistars no Armēnijas

12.08.2021
Foto: Vitālijs Vinogradovs, RTU

Pēc aizvadītajām četrām kārtām starptautiskajā šaha festivālā "RTU Open 2021" vadībā izvirzījies lielmeistars Arams Hakobians no Armēnijas. Latvijas šahists Igors Kovaļenko no līdera atpaliek par puspunktu, bet Ņikita Meškovs, Toms Kantāns un Normunds Miezis – par punktu.

Šaha festivālā vēl gaidāmas piecas kārtas, un 12. un 13. augustā notiks divi amatieru nedēļas nogales turnīri, kuros piedalīsies vairāk nekā 120 šahistu, informē Rīgas Tehniskās universitātes Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja Dita Arāja.

A. Hakobians patlaban ir vienpersonisks turnīra līderis ar 100% rezultātu, jo četrās spēlēs ieguvis četrus punktus. No viņa par puspunktu atpaliek 13 spēlētāji, to skaitā arī Latvijas reitinga līderis Igors Kovaļenko. Savukārt Latvijas šahistus Ņikitu Meškovu, Tomu Kantānu un Normundu Miezi, kā arī virkni pārējo dalībnieku no festivāla līdera šķir viens punkts.

Turnīra reitingfavorītam Aleksandram Dončenko no Vācijas sacensību sākums nav izdevies – viņš četrās spēlēs ieguvis 2,5 punktus un patlaban atrodas 57. vietā.

Savukārt amatieru un jauniešu turnīrā līderos ir Latvijas šahistu pārsvars – Nikolajs Katišonoks un Renārs Osis ir izteikti turnīra līderi, kuri līdzīgi kā lielmeistars A. Hakobians četrās spēlēs ieguvuši četrus punktus. Viņiem tuvāko sekotāju grupā ir pieci spēlētāji, no kuriem trīs pārstāv Latviju.

Šaha turnīri turpināsies līdz svētdienai, 15. augustam, kad tiks apbalvoti festivāla uzvarētāji.

"RTU Open 2021" notiek četri klasiskā šaha turnīri – galvenais jeb lielmeistaru turnīrs, apvienotais amatieru un jauniešu turnīrs, kā arī divi amatieru nedēļas nogales turnīri, kopumā pulcējot ap 450 šahistu. Papildus vēl notiek arī divi ātrspēles un viens ātrā šaha turnīrs. Pateicoties Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) finansiālajam atbalstam, šogad ir izdevies palielināt festivāla balvu fondu līdz 28 000 EUR.

Šogad pandēmijas dēļ "RTU Open 2021" notiek bez skatītājiem, taču šahistu cīņām var sekot līdzi festivāla mājaslapā.

Festivāla organizētāji ir parūpējušies par nepieciešamajiem drošības pasākumiem atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, lai sacensības varētu notikt drošā vidē.

"RTU Open 2021" organizē RTU un Latvijas Šaha federācija, un atbalsta RTU, FIDE, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un "Baltic Law Offices".