Informācija par festivāla "RTU Open" norisi

02.08.2021

Šīs nedēļas nogalē tiks dots starts ilgi gaidītam starptautiskajam šaha festivālam "RTU Open 2021". Desmitā jubilejas festivāla programmu atklās ātrspēles un ātrā šaha turnīri 7. un 8. augustā attiecīgi, savukārt no 9. augusta cīņā par festivāla spēcīgākā šahista titulu iesaistīsies vairāki pasaules slaveni lielmeistari.

Jau šobrīd, pirms festivāla sākuma, var apgalvot, ka šī gada pasākums noteikti atšķirsies no iepriekšējo gadu turnīriem, kam par iemeslu kalpo ne tikai svētku jubilejas pieskaņa, bet arī nepieciešamība ievērot vairākus piesardzības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Jāatzīst, ka nestabila epidemioloģiskā situācija ir likusi ieviest vairākus ierobežojumus iepretim organizatoru vēlmēm. Diemžēl šī brīža likumdošana paredz, ka sacensībās nevar piedalīties bērni jaunāki par 10 gadiem. Arī skatītāju klātbūtne festivāla norises vietā ir aizliegta, tomēr labā ziņa ir tāda, ka sacensību norisei būs iespējams sekot līdzi video tiešraidē.

Iekļūt sacensību zālē varēs tikai festivāla organizatoru akreditētie dalībnieki, tostarp spēlētāji, to pavadošās personas (ja spēlētājs nav sasniedzis 12 gadu vecumu) un treneri, kā arī preses pārstāvji. Visi festivālam reģistrētie spēlētāji automātiski kļūst par akreditētiem dalībniekiem, savukārt pārējie potenciālie dalībnieki aicināti pieteikties akreditācijas iegūšanai, aizpildot anketu: https://ej.uz/RTUOpenAccreditation

Organizatori vērš uzmanību, ka, lai piedalītos festivāla norisē, dalībniekiem reģistrācijas laikā būs nepieciešams uzrādīt negatīvu SARS-CoV-2 vīrusa RNS testu (veikts pēdējo 48 stundu laikā) vai negatīvu SARS-CoV-2 antigēna testu (veikts pēdējo 6 stundu laikā). Tests nav jāveic personām ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kā arī bērniem līdz 12 gadu vecumam.
Dalībnieku ērtībai organizatori piedāvā iespēju festivāla norises vietā, starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala”, veikt COVID-19 PCR testu siekalās. Viena testa cena ir 25 eiro. Testa rezultātu saņemšana tiek garantēta 24 stundu laikā.

Sacensību laikā spēļu norises vietā sejas masku lietošana nav obligāta, bet ir ieteicama. Festivāla organizatori aicina dalībniekus izturēties atbildīgi, ievērojot rekomendācijas infekcijas izplatības mazināšanai.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā dalībnieki aicināti sazināties ar organizatoriem pa e-pastu chess@rtu.lv