Jauniešu mačs ar Kubu aizvadīts, priekšā tikšanās ar Meksiku

27.05.2021
Jaunie kubieši spēlē šahu Havanā. Foto no ozoutback.com.au

Svētdienas, 23.maija, vakarā interneta šaha platformā Lichess.org notika draudzības mačs starp Kubas jaunajiem šahistiem un Rīgas Šaha skolas audzēkņiem formātā 50 pret 50.

Kā informē trenere Nellija Maklakova, šaha lielvalstij Kubai gan neizdevās savākt pilnu komandu, bet mūsu komanda par to neskuma, jo mērķis bija gūt jaunu pieredzi un mācīties, kas arī sekmīgi izdevās.

Feisbuka vietnē "Šahs ir modē" Nellija Maklakova raksta: "Lai arī kubieši mūs pārspēja ar 494 pret 259, tomēr arī mēs varam izcelt ļoti labus Rīgas šaha skolas jauniešu panākumus.

Vislabākā no mūsējiem bija Agnesa Stepania Ter-Avetisjana, bet no zēniem labākos sniegumus uzrādīja Jevgēnijs Springis, Emīls Jānis Mieriņš, Kristaps Zass. Otrais labākais meiteņu sniegums Melānijai Luīzei Jansonei, bet trešais Darjai Guminskajai.

Pēc mača Kubas un Meksikas trenere un šaha organizatore Tania Miranda pateicās par lielisko iespēju tikties ar slavenā astotā pasaules čempiona Mihaila Tāla dzimtenes jaunajiem šahistiem. Un mūsu jaunajiem teica, lai neskumst, jo kubieši ir daudz stiprāki nekā Meksikas šahisti. To mēs drīz paši pārbaudīsim, jo gatavojamies, tūlīt jau nākamais mačs ar Meksiku."

Tātad – mačs ar Meksiku, 30.maijs pulksten 20.00, blics, 5 minūtes plus 3 sekundes, 50 pret 50.

Lichess links, pašreizējais spēlētāju saraksts.

Latvijas pusē vēl trūkst dalībnieku! Aicinājums pieteikties pie šaha treneres Nellija Maklakovas nellija.maklakova@gmail.com vai 26391691.