Skolēni aicināti pieteikties Latvijas skolu olimpiādes Lielajām finālam

07.05.2021

Noslēdzoties Latvijas 2020./2021.gada Skolu skolēnu šaha olimpiādes reģionālajiem fināliem, tiek izziņot noslēdzošais un svarīgākais olimpiādes posms – Lielais fināls. Šīs sacensības, līdzīgi kā visi iepriekš aizvadītie turnīri, norisināsies tiešsaistes šaha platformā lichess.org.

Latvijas spēcīgākie skolēni šahā tiks noskaidroti 9 kārtās ar laika kontroli 7 minūtes + 5 sekundes par gājienu katram dalībniekam. Atgādinām, ka noslēdzošajam posmam ir kvalificējušies labākie spēlētāji no reģionālajiem fināliem, kā arī ikviens skolēns ar vismaz pirmo sporta klasi šahā. Rīgas reģionālā posma rezultāti vēl tiek apkopoti un tiks izziņoti pirmdien, 10.maijā.

Lielais fināls norisināsies divās nedēļas nogalēs, 15.maijā spēcīgākos šahistus skolēnu vidū noskaidrojot zēniem, bet 22. maijā – meitenēm. Tāda izspēles kārtība ir saistīta ar to, ka no 14. līdz 16 maijam tiks aizvadīts Eiropas meiteņu un dāmu nedēļas nogales šaha festivāls, kuru organizē Vācijas jaunatnes šaha federācija sadarbībā ar Eiropas Šaha savienību. Skolu olimpiādes organizatori iesaka izmantot šo izdevību un piedalīties festivālā, iegūstot neatsveramu pieredzi.

Latvijas skolu olimpiādes Lielā fināla grafiks ir šāds:
(grupa, laiks, turnīra links)
1.– 4.klase zēni, 15.maijs pulksten 11.30    lichess.org/swiss/BEooani3
5.–9.klase zēni, 15.maijs pulksten 11.30    lichess.org/swiss/OBziRKjb
10.–12.klase zēni, 15.maijs pulksten 11.30    lichess.org/swiss/kbfw517z
1.–4.klase meitenes, 22.maijs pulksten 11.30    lichess.org/swiss/fntkydcg
5.–9.klase meitenes, 22.maijs pulksten 11.30    lichess.org/swiss/kho44mO6
10.–12.klase meitenes, 22.maijs pulksten 11:30    lichess.org/swiss/QjiOwNHx

Svarīgi, ka, lai piedalītos turnīrā, dalībniekam jābūt Latvijas skolēnu šaha olimpiādes lichess komandas dalībniekam. Lichess komanda: https://lichess.org/team/latvijas-skolu-skolenu-saha-olimpiade

Apzinoties dalībnieku nopietno attieksmi, organizatori ir sarūpējuši noderīgas balvas, kuras, cerams, veicinās dalībnieku sportiskās meistarības pilnveidošanu. Pirmo vietu ieguvēji savā rīcībā iegūs ChessBase 16 datorprogrammu, turnīru vicečempioniem tiek piešķirts chess.com platīna abonements vienam gada, savukārt bronzas medaļu īpašniekus sagaida dāvanu kartes 30 eiro apmērā no šaha e–grāmatu veikala Forward Chess.

Iepriekš pieteikšanās, norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu, lichess lietotājvārdu, sporta klasi (ja tāda ir), skolas nosaukumu, mācību klasi, šaha trenera vārdu un uzvārdu (ja tāds ir), jāizdara vismaz vienu dienu pirms paredzētā turnīra sākuma rakstot uz e–pastu sahaolimpiade@gmail.com vai aizpildot reģistrācijas anketu http://ej.uz/SkoluOlimpiade.

Kontaktinformācija: sahaolimpiade@gmail.com, 29346560, 29967610.

Sīkāka informācija pieejama nolikumā.