Bezkompromisa cīņā Latvijas dāmas pieveic Zviedriju ar 10:6

14.04.2021
Laura Rogule četrās partijās izcīnīja trīs uzvaras.

Nedēļas nogalē interneta tiešsaistē aizvadīts draudzības mačs starp Latvijas un Zviedrijas dāmu komandām. Katru valsti pārstāvēja četras spēlētājas, kas izspēlēja pa partijai ar otras komandas dalībniecēm. Mūsu vienība uzvarēja ar 10:6.

Latvijas komandu pārstāvēja (galdiņu secībā) WGM Dana Reizniece-Ozola (2279), WGM Laura Rogule (2286), WIM Katrīna Amerika (2227) un WFM Linda Krūmiņa (2058). Savukārt Zviedrijas rindās cīnījās GM Pia Kramlinga (2459), kā arī trīs starptautiskās meistares Inna Agresta (2285), Ellinora Friska (2176) un Viktorija Johansone (2099).

Laika kontrole bija 15 minūtes partijai plus 10 sekundes par gājienu.

Pirmā kārta beidzās neizšķirti 2:2, otrajā mūsējās uzvarēja 3:1 un kopējais rezultāts kļuva 5:3 Latvijas labā. Šis pārsvars netika izlaists, bet pēdējā kārtā vēl vairāk palielināts – 10:6.

Visām mūsu dalībniecēm bija vai nu pozitīvai vai neitrāla bilance. Reizniecei-Ozolai un Rogulei pa trim uzvarām un vienam zaudējuma, savukārt Amerikai un Krūmiņai pa diviem panākumiem un neveiksmēm.

Kā jau to varēja prognozēt, no visām astoņām labāko rezultātu sasniedza Pia Kramlinga, kura uzvarēja visās četrās partijās. Pārējās trīs zviedrietes kopā ieguva tikai divus punktus.

Kaut arī šis bija draudzības mačs, cīņas uz datora galdiņiem chess.com platformā ritēja bez jebkādiem kompromisiem. Neizšķirts netika fiksēts nevienā no cīņām.

Maču kanālā twitch.tv komentēja arī lielmeistari Ņikita Meškovs un Toms Vedbergs (Zviedrija).

Pēc sacensībām Meškovs atzīmēja ļoti labo organizāciju un atmosfēru. Video translācijas laikā izdevās parunāties ar visām mača dalībniecēm. Patika cīņasspars. Ļoti augstas kvalitātes spēli demonstrēja leģendārā Kramlinga, kurai ne velti ir vīriešu lielmeistara tituls GM. Patika arī redzētu mūsu komandas sastāvā Katrīnu Ameriku, kura kādu laiku no šaha bija pagājusi nost. Meškovs atzina, ka sadarbība līdzīgu pasākumu rīkošanās ar mūsu ziemeļu kaimiņiem varētu turpināties. Pēc mača Latvijas izlases dalībnieces Zviedrijas pusei, kas rīkoja šo pasākumu, aizsūtīja pateicības vēstuli.

Twich video: twitch.tv

Partijas: chessbomb.com

Mājaslapa: schack.se