Jaunie šahisti komandu mačā pieveic Čehijas akadēmiju "Interchess"

28.03.2021
Dmitrijs Pogorelovs. Foto: Diāna Matisone

Sestdiena Rīgas Šaha skolas jaunie spēlētāji aizvadīja savu otro komandu maču. Šaha platformā Lichess.org mūsējie ar 202 pret 157 pieveica Čehijas akadēmijas "Interchess" vienību.

Katrā komandā spēlēja pa 31 dalībniekam, kas dzimuši 2005.gadā (U-16) un jaunāki. Draudzības mačs aizritēja pēc Arēnas principa pusotru stundu. Katras partijas apdomas laiks bija 7 minūtes plus 5 sekundes par gājienu.

Kā informē mača organizatore no Latvijas puses, Rīgas Šaha skolas trenere Nellija Maklakova, mūsu jauniešiem izdevās gūt pārliecinošu uzvaru, izvirzoties vadībā jau mača sākumā. Iespējams, ka mūsu jauniešu vidējais reitings bija stiprāks, un tas deva savas priekšrocības gūt pārsvaru mačā. Tomēr tas nemazina saldo uzvaras garšu. Jāuzslavē jaunie šahisti ne tikai ar gūto panākumu mačā, bet arī ar lielisko disciplīnu. Šoreiz visi mūsējie turnīram pieslēdzās laikus.

Labākie no mūsējiem bija Dmitrijs Pogorelovs un Maksims Aminovs ar 17 punktiem, Melānijai Luīzei Jansonei un Romānam Tomačevam pa 16, bet Reinis Valdats un Kristiāns Vārpiņš spēja iekrāt pa 14 punktiem. No meitenēm vēl labākos rezultātus sasniedza Agnesa Ter-Avetisjana (12) un Undīne Skreitule (10).

Dalībnieki, rezultāti un partijas apskatāmas lichess.org/tournament/jfhNlBjc

Jau rakstījām, ka pirmajā komandu mačā Rīgas Šaha skolas komanda piekāpās Karpova Šaha skolai (Krievija). Tagad plānā ir ģeogrāfiju paplašināt, un aprīlī spēlēt ar komandu no Filadelfijas (ASV).

Maksims Aminovs. Foto: Diāna Matisone
Melānija Luīze Jansone. Foto: Diāna Matisone