Sieviešu un vīriešu čempionātu fināli notiks 24.–30.augustā. Būs arī "Rīga Open"

29.07.2020
Visi trīs turnīri notiks turpat, kur jūnijā aizritēja Rīgas Vasaras šaha festivāls – viesnīcā "Tallink Hotel Riga".

Latvijas sieviešu un vīriešu čempionātu fināli klasiskajā šahā notiks no 24. līdz 30.augustam viesnīcā "Tallink Hotel Riga", Elizabete ielā 24, Rīgā. Paralēli tiem tur tiks aizvadīts arī "Rīga Open".

Visi trīs turnīri būs ar deviņām kārtām, laika kontroli 90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu un FIDE klasiskā reitinga aprēķinu. Sāksies pirmdien, 24.augustā, pulksten 18, bet pēdējai kārtai starts tiks dots svētdien, 30.augustā, pulksten 11. Noslēgumi un apbalvošana ap pulksten 16. Pēc tās gaidāms arī blics.

Sieviešu čempionāta balvu fonds ir 600 eiro, vīriešu – 1200, bet "Rīga Open" – 1100 eiro. Tuvojoties valsts čempionātu sākumam, to balvu fondi var tikt arī palielināti. Tā kā nākamgad Maskavā ir paredzēta Šaha olimpiāde, čempiona tituls būs viens no izlases sastāva noteikšanas kritērijiem.

Latvijas čempionātos šogad paredzēta arī dalības maksa. Sievietēm tā ir 20 eiro (WIM, WGM, IM nemaksā), vīriešiem jāšķiras no 30 eiro (IM un GM titulu īpašnieki no tās atbrīvoti). Tiem, kuriem nav iepriekšminēto titulu, par startu "Rīga Open" maksa ir no 30 līdz 50 eiro, atkarībā no dalībnieka reitinga.

Visos trijos turnīros obligāta iepriekšējā pieteikšanās līdz 20.augustam pa e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv vai tālruni 28804664. Pēc Latvijas 2020.gada vīriešu pusfināla, kas sāksies jau 31.jūlijā, turnīra organizatori publicēs finālistu sarakstu. Iekļaušana tajā neatbrīvo dalībnieku no nepieciešamības pieteikties turnīram.

Detalizēta informācija nolikumos: sieviešu čempionāts, vīriešu čempionāts, "Rīga Open".