Otrdien, 28.jūlijā, Pullman viesnīcā notiks Fišera šaha turnīrs

08.07.2020

Fišera šahs ir šaha veids, kurā sākotnējā pozīcijā figūru izvietojums tiek noteikts ar izlozes palīdzību, tās sarindojot pēc nejaušības principa (tomēr ievērojot atsevišķus principus, piemēram, lai būtu iespējams veikt rokādi). 1996. gadā šo šaha veidu ieviesa Bobijs Fišers.

2019. gadā notika pirmais oficiālais pasaules čempionāts Fišera šahā, kuru pārliecinoši uzvarēja Veslijs So no ASV, finālā pārspējot Magnusu Karlsenu.

Latvijā Fišera šaha turnīri līdz šim notikuši salīdzinoši reti, tamdēļ Pullman viesnīcā 28. jūlijā notiks turnīrs, kurā var piedalīties jebkurš interesents. Tiks aizvadītas 7 kārtas ar laika kontroli 8 minūtes uz partiju un 4 sekundes par katru gājienu. Sākotnējās katras kārtas pozīcijas tiks izlozētas vismaz 1 minūti pirms attiecīgās kārtas sākuma.

Dalības maksa turnīrā ir 10 EUR, GM un WGM dalība turnīrā ir bez maksas. Turnīra sākums ir pulksten 18. Paredzēts, ka tā noslēgums būs ap desmitiem vakarā, tamdēļ Pullman viesnīca ir sarūpējusi patīkamu pārstiegumu – divvietīgs numurs ar brokastīm pieczvaigžnu viesnīcā tikai par 50 EUR.

Pieteikties turnīram var, rakstot uz alberts.cimins@inbox.lv

Rezervēt viesnīcu, rakstot uz:  h9619-re@accor.com (kods: Pullman Chess).

Turnīra direktors: Andris Tihomirovs, 25675377, andris.tihomirovs@gmail.com