Šahisti noilgojušies pēc spēlēšanas – sācies pirmais Rīgas Vasaras šaha festivāls

16.06.2020
Festivāla atklāšana. No labās – turnīra direktore Jana Jazdanova.

Pašā Latvijas galvaspilsētas centrā, viesnīcā "Tallink Hotel Riga" pirmdienas vakarā tika dots starts Rīgas Vasaras šaha festivāla klasiskās laika apskaites deviņu kārtu turnīram, kas pulcēja spēlētājus no piecām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Francijas un Nīderlandes.

Kopumā turnīram pieteikušies 79 šahisti, no kuriem daudzi ir ar starptautiskiem tituliem. Galvenie reitinga favorīti ir mūsu valsts spēlētāji IM Vladimirs Svešņikovs (2424), IM Oļegs Krivonosovs (2391), IM Rolands Bērziņš (2375), FM Matīss Mustaps (2370) un FM Iļja Semjonovs (2362). Augstākais no viesiem pēc reitinga ir sestajā vietā. Tas ir Kirils Čukavins (2348) no Igaunijas. Kā redzams, pretendentu uz vēsturisko pirmo Rīgas Vasaras šaha festivāla pamatturnīra uzvarētāja titulu ir visai daudz un cīņas solās būt saspringtas un interesantas.

Festivālu atklāja turnīra galvenā inciatore, dibinātāja un direktore Jana Jazdanova, kuru šahā uz palikšanu ir iesaistījis viņas dēls Aleksandrs Jazdanovs. Atklāšanas runā viņa apsveica visus klātešos ar jaunā turnīra sākumu un novēlēja spēlētājiem sekmes.

Spriežot pēc dalībnieku entuziasma un kuplā skaita, šahisti ir pamatīgi noilgojušies pēc klātienes cīņām un tagad, līdz ar šī festivāla atklāšanu, ir priecīgi mesties tajās iekšā. Spēlēšana mājās pie datora šajā laikā ir bijusi ļoti noderīga, tomēr sajūtas, apsēžoties pie galdiņa un spēlējot pret dzīvu cilvēku, ir pavisam citas.

Starp citu, iepriekšējais deviņu kārtu klasiskais turnīrs Latvijā tikai aizvadīts viesnīcā, kas atrodas pāris simtus metru no šī turnīra norises vietas, arī blakus Stacijas laukumam. "Termo Eko" kausa izcīņa notika pirms vairāk nekā pusgada, novembrī viesnīcā "Mercure Riga Centre Hotel", kuru labi var redzēt no "Tallink Hotel Riga" logiem.

Vasaras šaha festivālam var sekot līdz arī tiešraidēs chessbomb.com un chessriga.com.

Visi dalībnieki un rezultāti redzami chess-results.com.

Atgādināsim, ka tā balvu fonds ir 2110 eiro, bet noslēdzošās cīņas, arī blica turnīrs, paredzēts svētdien, 21.jūnijā.